"מספיק טובים כדי למות בקרב, אבל לא מספיק טובים כדי להיות אזרחים שווים": ביוזמת התנועה הדרוזית לדמוקרטיה ושיוויון ויו״ר התנועה ד״ר אמיר ח׳ניפס, חברי כנסת חתמו היום (שלישי) על כתב התחייבות שמשמעותו התחייבות לקידום נושא שוויון זכויותיהם של בני העדה הדרוזית, פיתוח הכפרים הדרוזים, לפעול לשוויון בהזדמנויות ואי אפליה במשאבים וכדומה. בזמן המלחמה נפלו שמונה חללים, חיילי צה"ל מהעדה הדרוזית.
מקום המדינה: אוכלוסיית הדרוזים בישראל גדלה בצורה משמעותית I הנתונים המלאים
בין החותמים- מרב מיכאלי, גלעד קריב, נעמה לזימי, אפרת רייטן, קארין אלהרר, בועז טופורובסקי, משה טור פז וחמד עמאר. חה״כ אלמוג כהן מעוצמה יהודית אף דן בנושא עם ד"ר ח'ניפס, ויהיה מעורב בניסוח חוק משותף שיעניק לבני העדה מעמד מיוחד.
נזכיר, כי לא מעט תושבים דרוזים החליטו לא להתפנות מבתיהם בצפון לאחר הוראות הפינוי. למשל, בכפר חורפיש, שנמצא כארבעה קילומטרים מהגבול, התאגדו כ-150 גברים מהכפר, שהחליטו לשים את עצמם בקו ההגנה הראשון, כדי לא לנטוש את אדמתם.
בחודש מרץ, ראיינו ב"מעריב" את אלמזה פארס, שלא התפנתה. היא מוסיפה ואומרת שלמרות התרומה הגדולה – היא עדיין מרגישה קיפוח מצד המדינה: "זה פשוט עצוב שרק בזמנים של מלחמה נזכרים בדרוזים. רק בזמני מלחמה התחלתם בתקשורת לעשות כתבות, ונזכרתם בנו. מה עם זמנים אחרים? מה עם חוק הלאום? חוק קמיניץ?".
"אנחנו מודעים לכך שזו מדינה יהודית ודמוקרטית, ואנחנו לא רוצים לשנות את זה. אבל כן רוצים לקבל את הזכויות שמגיעות לנו - כרגע יש תושבים בכפר שיש להם שטח שהם לא יכולים לבנות עליו, בגלל החוק הזה. אם יעלה ראש ממשלה שהדרוזים לא באים לו בטוב - הלך עלינו".
ד״ר אמיר ח׳ניפס יו״ר התנועה הדרוזית לדמוקרטיה ושוויון: ״הלוחמים הדרוזים שנפלו בקרבות מלחמת חרבות ברזל הותירו, כמו כל הגיבורים, הורים, ילדים, נשים, אחים ואחיות".
"למעלה מ80% מהם מתגייסים ומדובר באחוז הגבוה ביותר מבין חייבי הגיוס. הם רצו למילואים ושירתו, ולחמו כתף אל כתף – אך לא כשווים בין שווים. את חוק הלאום צריך לבטל כעת. באמצע המלחמה, העצב, השכול. אין זמן אחר – כי זמן אחר יהיה תמיד מאוחר מדי, כל עוד לוחמים בסדיר ובמילואים זונחים את השיח הפוליטי ומתמסרים להגנת המולדת. אנחנו מחויבים למאבק הזה, ואני קורא לחברי כנסת נוספים להצטרף אלינו על מנת לסייע לאוכלוסיה חשובה ומרכזית.״