ועד עובדי חדשות 13 וארגון העיתונאים והעיתונאיות עתרו היום (חמישי) לבג"ץ כנגד הרשות השנייה ודירקטוריון חדשות 13, בבקשה לפסול את מינויה של יוליה שמאלוב-ברקוביץ' לניהול החברה.
העתירה הוגשה בידי עורכי הדין אמיר בשה, נדב ויסמן, יפית שלו, יונתן רום ועדן יגזאו שמבקשים להורות לחברת חדשות 13 לבטל את המינוי של שמאלוב-ברקוביץ', להורות לרשות השניה להתערב לעצירת המינוי בהתאם לסמכותה כרגולטור, ולצאת בהליך תקין לבחירת מנהל/ת חדש/ה לחברה.
"ויתרת עלינו": לאחר ביטול מינוי הפרויקטור - מכתב חריף לנתניהו
איך יסתיים משבר גיוס החרדים? אלה התנאים שישנו את התמונה
בכתב העתירה נכתב: "מועצת המנהלים קיימה הליך מינוי לא תקין, בניגוד לסטנדרטים המוכרים להליך מינהלי תקין וראוי, בווודאי ביחס למינוי לתפקיד כה משמעותי. לא נקבעו ולא פורסמו תנאי סף, לא פורסם קול קורא, לא פורסמה רשימת מועמדים, ועדת האיתור הביאה לאישור מועצת המנהלים מועמדת אחת בלבד שאושרה לאחר דיון קצרצר".
"נציגי הציבור שתרמו למינוי לקו בניגוד עניינים. מי שאמורים להגן על האינטרס הציבורי במועצת המנהלים, מונו לתפקידם בידי שמאלוב-ברקוביץ בעצמה, בעת שכיהנה כיו"ר מועצת הרשות השנייה. עובדה זו מצטרפת לפרסומים המטרידים בדבר הקשרים האישיים של שמאלוב-ברקוביץ עם מר נתן, שפעל בשם ראש הממשלה נתניהו, לפעול להארכת כהונתה כיו"ר הרשות השנייה, ואף איים על שר התקשורת דאז, איוב קרא", כך צוין.
"מינויה לוקה בחוסר סבירות קיצונית", הדגישו העותרים, "מועצת המנהלים לא שקלה את היעדר ניסיונה המקצועי, את הביקורת החריפה שהובעה כלפיה ע"י מנכ"ל משרד התקשורת, את ההתנהלות הבלתי עניינית שלה נגד חברת החדשות שעלולה היתה להוביל לחיסול החברה, ואת עובדה שהניחה לשיקולים פוליטיים להטות את שיקול דעתה".
עוד הוסיפו כי "מועצת המנהלים כלל לא שקלה את היעדר ניסיונה המקצועי בתחום העיתונות, שכן סברה כי שיקול זה כלל לא רלוונטי לתפקיד מנהל חברת החדשות. הבוקר אף פורסם כי שמאלוב-ברקוביץ מצהירה מראש כי תחת ניהולה יפורסמו תחקירים, לא על בסיס עובדות, ממצאים ועניין לציבור, אלא על בסיס מה שהיא רואה כשוויון פוליטי". בעקבות העתירה, בג״ץ חייב את חדשות 13 והרשות השנייה להשיב בתוך 14 יום.