ישיבת הממשלה געשה היום (ראשון) בעקבות ההחלטה על קיצוץ רוחבי במשרדים על מנת להאריך את משך הפינוי והריענון לתושבי יישובי הדרום המצויים בטווח המכונה 0 עד 7 ק"מ מגדר רצועת עזה ולתושבי יישובי הצפון בטווח של 0 עד 5 ק"מ מגבול לבנון, עד ל-31 באוגוסט 2024.
כעת, השרה גילה גמליאל תוקפת את שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וטוענת כי "ישנו צורך משמעותי בקיצוצים תקציביים לאור המצב הביטחוני, אך התנהלות שר האוצר היא בלתי נסבלת. שרי הממשלה אינם חותמת גומי של משרד האוצר. שר האוצר לא טרח לשתף בתהליך וניסה להנחית הוראות כאילו חברי הממשלה הם בובות על חוט״.
"אסון לכלכלה": איל וולדמן נכנס בממשלה וחושף האם פניו לפוליטיקה
בהמשך, אמר שר הרווחה יעקב מרגי: "התנגדתי היום בישיבת הממשלה לקיצוץ הרוחבי שמשמעותו קיצוץ בסך 27 מיליון ש"ח במשרד הרווחה. בעקבות ההתנגדות שלי ושל שרים נוספים, שר האוצר התחייב כי עד סוף המושב בכנסת - ימצא מקור תקציבי חלופי לקיצוץ. לא אתן את ידי ואמשיך להיאבק נגד קיצוץ שיפגע בשירותים חיוניים שמשרד הרווחה מעניק מדי יום, גם בימי המלחמה, לאוכלוסיות החלשות ביותר בחברה הישראלית. אני כמובן בעד הארכת הסיוע לתושבי הדרום והצפון במימון השהות במלונות ומענק אכלוס עצמאי למפונים, אך לא יתכן שזה יבא על חשבון קיצוץ בשירותים חיוניים כמו רווחה, בריאות ועוד".
כאמור, הכסף יגיע מקיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה, אולם השרים לא קיבלו את הבשורה ברינה. במהלך ישיבת הממשלה הסוערת, תקפה השר גמליאל: "קיצוץ מחפיר, לא מתנהלים בצורה כזאת - חוסר מקצועיות של שר האוצר. רוצים לסגור משרד אתם מוזמנים, לא עושים צחוק מאנשים. אגב כל שלוחותיו של שר האוצר לא מקבלים ביטוי בקיצוץ".
במהלך הדיונים על המשך התמיכה הכספית במפונים משרד האוצר הציע לרה"מ בתור חלופה קיצוץ בכספים קואליציוניים ולא קיצוץ רוחבי בתקציבי המשרדים. הרעיון נדחה. שר הבריאות אוריאל בוסו, הוסיף: "לא מבין איך אתם עושים את הדבר הזה, בית חולים בנהריה 30% תפוקה, אז עכשיו נקצץ עוד מנהריה?".