דובר חמאס בלבנון, וליד קילאני, אמר היום (רביעי) בריאיון לאתר "אל-נשרה" כי בארגון הטרור עדיין ממתינים לתגובה הישראלית לתגובתם שנמסרה למתווכות.
לדבריו ארגון הטרור "גילה גמישות שקשורה לדרישה להפסקת אש ולנסיגה מוחלטת מרצועת עזה - שכן בעבר נדרש שתהיה הפסקת אש ונסיגה. אך היום הסכימה התנועה להפסקת אש של חמישה שבועות ולאחר מכן הפסקת אש 'בת קיימא', בתנאי - שהנסיגה מהרחובות הראשית תתבצע בזמן הזה".
הוא הדגיש: "הגמישות מהנסיגה מהרחובות הראשיים תוך חמישה שבועות - אינה פירושה ויתור על היסודות".
הותירו שלושה ילדים: נועה וניר ברנס נהרגו מפגיעת רקטה ברמת הגולן
עוד אמר כי לדעתו ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו רוצה עוד זמן, כי הוא יודע שאם ילך לעסקה, זה יהיה הסוף הפוליטי שלו, שלאחריו הוא יגיע למשפט ואז אולי לכלא, והדגיש כי "לא נקבל משתמש במשא ומתן כדי לתת לו יותר זמן".
הוא התייחס גם להבדלים הפנימיים בישראל, והצביע על כך שהם הולכים וגוברים בין הרמה המדינית לצבאית, שכן האחרון רוצה ללכת להפוגה בשל הבעיות שיש לצבא, בעוד שנתניהו והימין הקיצוני רוצים להמשיך במלחמה. לדבריו, לראש ממשלת ישראל עומדות שתי אפשרויות: העסקה והוויתור, או המשך המלחמה וכניסה למלחמת התשה.
השבוע המוסד אישר כי המתווכות בעסקת החטופים העבירו לצוות המשא ומתן את התייחסות חמאס למתווה עסקת החטופים. "ישראל בוחנת את ההתייחסות ותשיב למתווכות את תשובתה" נמסר. המשלחת הישראלית, בראשות ראש המוסד דוד ברנע, עזבה את דוחא לאחר שנפגשה עם המתווכים בקטאר בנוגע למשא ומתן על הפסקת האש בעזה, כך לפי "וול סטריט ג'ורנל".
המוסד אמרו למתווכות שהם אופטימיים כי הממשלה תאשר את ההצעה האחרונה לעסקה להפסקת אש ושחרור החטופים, כך דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" מפי גורם רשמי הבקיא במגעים. עם זאת, לא ברור מה מקור הדיווח והאם מדובר במידע עדכני. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי משלחת ישראלית נוספת תצא השבוע לקטאר מאחר ועדיין יש פערים במו"מ.
בשבוע שעבר דווח באתר Axios מפי גורמים ישראלים כי הדרישה של חמאס להתחייבויות בכתב מהמתווכים לפני תחילת המשא ומתן היא המכשול הגדול היחיד שנותר. האתר דיווח כי הבית הלבן והמודיעין המרכזי של ארה"ב מנסים להגיע לפשרה.
ראש מרכז המחקר הפלסטיני למדיניות ואסטרטגיה, האני אל-מסרי, אמר כי הוא סבור שההתקדמות הושגה לאחר שחמאס נטשה בשלב הראשון את דרישתו לעצור את המלחמה בערבויות בינלאומיות, בתמורה להמשך המשא ומתן.