אל"מ (מיל') אילן כץ, לשעבר סגן הפרקליט הצבאי ומי שהיה סנגורו של אלאור אזריה, הגיב על הפרשה השנויה במחלוקת בראיון לרון קופמן ואריה אלדד ב-103FM.

כץ אמר על הקריאות כנגד הפצ"רית והפריצה לשדה תימן ובית ליד כי "אני מגנה את האנרכיה ואני מגנה את הקריאות לגופם של אנשים, בעיקר את הקריאות כנגד של הפרקליטה הצבאית הראשית שאומרים עליה שהיא בוגדת".

הוא הוסיף על העובדה שהמעצר של החיילים החשודים בהתעללות מינית, בוצע על ידי שוטרים צבאיים רעולי פנים: "ישנם מקרים שבהם אפשר לעשות את זה במסגרת פעולה מתגלגלת ותוך כדי אירוע כוחות מסוימים רעולי פנים. כשמדובר במעצר מתוכנן בתוך בסיס צבאי אין מקום לכך שהחיילים רעולי פנים. גם יום למחרת בא רמ"ט אכ"א, קצין בכיר בדרגת תת אלוף שאמר שלא היה צריך לעשות את זה".

פלישת האספסוף להיכל הצדק של צה"ל הוא קו פרשת המים של פירוק המדינה
הגיעה העת להפסיק את הביזיון: בן גביר חייב לעזוב את תפקידו בהקדם

"גם לחשוד וגם לנחקר יש זכויות בסיסיות. בסופו של יום כולנו ראינו שדרך ביצוע המעצרים רק הוסיפה שמן למדורה. יש דרכים לעשות את זה. למשל היו יכלו לבקש מהמפקדים להביא את החיילים האלה לחקריה במצ"ח. הם היו מתייצבים ולא היה קורה על המקרה המיותר הזה".

לבסוף הוסיף כי "כשמדובר באירוע של מעצר מתוכנן, זכותו של אדם שאמור להיות מעוכב לדעת מי עוצר אותו. אם אתה הולך ברחוב ושוטר רוצה לעכב אותך, מאיפה אתה יודע שהוא לא מתחזה? גם חייל שנלחם בעזה וקיים סיכון לבריאותו ולחייו, כל אחד שמבצע את תפקידו צריך לדעת שהוא מסתכן, והמדינה מגנה עליו. זאת חלוקת העבודה".