היועצת המשפטית לממשלה ופרקליטות המדינה הודיעו על פתיחת בדיקת הטענות שהוגשו נגד חברי הכנסת ניסים ואטורי (הליכוד) וצבי סוכות (הציונות הדתית) על הפריצה למחנה "שדה תימן" לפני כשבועיים, והסוגייה הועברה לידי לשכת המשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים.
עם זאת, במכתב הובהר שאין בהחלטה בכדי לקבוע עמדה על הטענות, אלא מדובר בשלב רשמי של בדיקת הפנייה נגד אותם חברי כנסת.

הבדיקה מגיעה לאחר שיו"ר סיעת העבודה ח"כ אפרת רייטן פנתה ליועמ"שית בדרישה לפתוח בחקירה נגדם: "מדובר במעשי עבירה חמורים, הן מפאת הפגיעה בסמכות צה״ל על בסיסיו, והן מפאת ההפרעה לחיילי צה״ל בעת מילוי תפקידם. חוק החסינות אינו חל פריצה לבסיסים צבאיים. דרשתי לפתוח בחקירה פלילית נגד חברי הכנסת הפורצים, ולמצות עימם את מלוא חומרת הדין".

לאחר הפריצה לבסיס: יש עתיד דורשים להדיח את ח"כ ואטורי מתפקידו
אחד החיילים העצורים בחשד להתעללות במחבל הנוח'בה - בן העדה הדרוזית | פרסום ראשון

כזכור עשרות מפגינים פרצו לבסיס "שדה תימן" בדרום הארץ כמחאה על מעצר חיילים שחשודים שהתעללו במחבלי חמאס, התיעודים הראו שגם חברי כנסת נכחו בתקרית ואף פרצו גם הם לבסיס בצורה לא חוקית. בין היתר נראה ח"כ צבי סוכות כשהוא נכנס לבסיס למרות שמפקדים מתוך הבסיס דורשים ממנו להימנע מכך, אך הוא בכל זאת פורץ את השער.

אחרי התקרית הגיבו במפלגתו של סוכות וטענו שפגעו בחסינותו: "מגנים את האלימות כלפי חבר הכנסת צבי סוכות והניסיון הבלתי חוקי למנוע מנבחר ציבור כניסה למקום ההתרחשות כדי לעשות את עבודתו הפרלמנטרית". עם זאת, "חוק חסינות חברי הכנסת" אינו מקנה להם יכולת להיכנס לבסיסי צה"ל ללא תיאום מראש והסכמת המפקדים. לפי לשון החוק לח"כים יש חופש תנועה מלא לכל מקום במדינה, שאינו שטח פרטי "אלא אם היה האיסור או ההגבלה מטעמים של ביטחון המדינה או של סוד צבאי".

מבדיקת מעריב עלה כי גורמים משפטיים בכנסת סבורים שהמקרה בשדה תימן לא עומד בחופש התנועה של חברי הכנסת, ועלול להוות לכדי עבירה על החוק.

מתנועת התאוררות שהגישה גם תלונה נגד הח״כים נמסר בתגובה להחלטת היועמ"שית לפתוח בבדיקה: ״זה רק תחילתו של המאבק בפורעים והח״כים העבריינים. אנחנו נמשיך להיאבק כדי שהמשטרה הפוליטית לא תטייח את העבירות הפליליות החמורות. מקומם של צבי סוכות וחבריו הוא לא בכנסת אלא בכלא כמו העבריינים שהם״.