בשבוע האחרון החל השלב הגלוי בחקירה משותפת של שב״כ, משטרת ישראל וצה״ל, אשר עניינה חשד לפגיעה ביטחונית על רקע מסירת מידע מסווג שלא כדין. מדובר בסיכון מידע רגיש ומקורות מידע וכן לפגיעה בהשגת יעדי המלחמה ברצועת עזה. כך הותר לפרסום מפרשה שמרבית פרטיה עדיין חסויים. השופט מנחם מזרחי, שהתיר את הפרטים שפורסמו, מסר כי החקירה נמצאת בעיצומה, ומספר חשודים במעורבות בפרשה נעצרו.
כעת, לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסמה הצהרה, המנסה להדוף את הטענות: "המסמך שפורסם כלל לא הגיע ללשכת ראש הממשלה מאמ"ן, וראש הממשלה למד עליו מהתקשורת. האדם המדובר מעולם לא השתתף בדיונים ביטחוניים, לא נחשף או קיבל מידע מסווג, ולא לקח חלק בביקורים סודיים.
עוד נטען במכתב: "ובכלל, מגוחך לומר שפרסום כתבה אוהדת לישראל בעיתון גרמני - שבו פורסם מסמך שכמותו פורסמו קודם לכן באישור ובסמכות - גרם נזק כלשהו למשא-ומתן לשחרור החטופים, או לביטחון ישראל.
"להיפך – המסמך רק סייע למאמץ להחזרת החטופים, ובוודאי שלא פגע בו. המסמך והכתבה חשפו את שיטות חמאס להפעלת לחץ פסיכולוגי מבית ומבחוץ על הממשלה והציבור הישראלי בהאשמת ישראל בכישלון השיחות לשחרור החטופים. זאת בשעה שכולם יודעים – כפי שאושר שוב ושוב על-ידי בכירים אמריקניים – כי חמאס הוא זה שמונע את ביצוע העסקה.
"מאז תחילת המלחמה ועד היום, אנו עדים לשיטפון של הדלפות מגמתיות ופליליות מישיבות קבינט סודיות, דיונים ביטחוניים סגורים, דיונים חסויים הקשורים לשחרור חטופים; הדלפת הסרטון המבושל נגד חיילינו בשדה תימן, וההדלפה של ח"כ גלעד קריב מתוך ועדת חוץ וביטחון. תמוה מאוד מדוע מכל ההדלפות הללו, דווקא מסמך זה - שתוכנו היה ידוע לכל וסייע למדינת ישראל - זכה לחקירה כה אגרסיבית ומגמתית".