יותר מכל, טראמפ רוצה לזכות בפרס נובל לשלום, גם אם זה יבוא על חשבון נתניהו והקואליציה שלו.  בניגוד למנהגו בעבר, במערכת הבחירות לנשיאות ארצות הברית 2024, נתניהו נמנע מלהראות או להישמע כתומך פומבית באחד המועמדים. אבל היה ברור שהוא מעדיף את דונלד טראמפ. כאשר נודע על זכייתו, הוא היה אחד המנהיגים הראשונים לברך אותו על הישגו. לקח מהביקורת הנוקבת שטראמפ העביר עליו בשל שהיה, לדבריו, הראשון מבין מנהיגים בעולם שברכו את ג'ו ביידן על זכייתו בבחירות 2020. כידוע, עד היום, טראמפ טוען, בלי בדל של ראיה, שהוא זכה בבחירות ההם, שלטענתו הדמוקרטים זייפו אותם.

נתניהו והימין בארץ חגגו על ניצחונו של טראמפ בעיקר משום פעולותיו לטובת ישראל בתקופת כהונתו הראשונה. העברת שגרירות ארצות הברית מתל אביב לירושלים במאי 2018 והסכמי אברהם שנחתמו בספטמבר 2020, אכן עלו בקנה אחד עם אינטרסים חשובים של ישראל. ביטול הסכם הגרעין שבאובמה חתם עם איראן ב-2015, גרם נזק גדול, משום שעקב ביטולו, איראן התקדמה מהר יותר לעבר נשק גרעיני. נתניהו ושותפיו חושבים שעידן הזהב ביחסי שני האישים בכהונה הראשונה, יתקיים גם בכהונה השנייה. יש להטיל ספק בצפייה הזו. 

יחסי ארצות הברית ישראל יגזרו מהגישה הכללית של טראמפ למדיניות החוץ והביטחון של ארצות הברית, וגם מהגורמים הפנימיים שיעצבו אותה. טראמפ וסגנו, דייויד ואנס, רוצים לקחת את ארצות הברית לתקופה של התבדלות מסוימת וצמצום מעורבותה בענייני העולם. הם שואפים להתמקד בענייני הפנים, לבצע רפורמות משמעותיות במבנה הממשל ובתחומי מדיניות שונים. 

טראמפ רוצה שאילון מאסק יקים מועצה לייעול עבודת הממשלה ויעמוד בראשה. התפקיד והארגון הולמים את הגישה השמרנית של הרפובליקנים להקטין עד כמה שאפשר את מעורבות הממשלה בחברה ובכלכלה. אבל, למעשה, מדובר במניפולציה פופוליסטית שמטרתה להקטין דרסטית את מספר פקידי הממשלה, שטראמפ הגדיר אותם כ"דיפ סטייט" - משרתים של סדר היום הדמוקרטי ליברלי. נושא זה מעסיק אותו יותר מכל עניין בינלאומי. 

מול ארצות הברית והמערב התגבש ציר רשע של מדינות רודניות ואלימות, רוסיה, סין, קוריאה הצפונית ואיראן. מטרתו לבנות סדר עולמי חדש שבו הן תהיה דומיננטיות על חשבון ארצות הברית והמערב. המלחמות של רוסיה באוקראינה ושל ישראל בשלוחות של איראן והאיומים של סין על טאיוון ושל קוריאה הצפונית על קוריאה הדרומית ויפן, הם כולם חלקים מתואמים של האסטרטגיה הזו. 

לא ברור אם טראמפ מבין את גודל האיום ואת האמצעים להתמודד אתו. הוא רואה בפוטין ידיד שאפשר להגיע אתו להסכם שלום שיסיים את המלחמה באיראן. הוא רוצה להפסיק או לצמצם משמעותית את הסיוע הצבאי והכספי של ארצות הברית לאוקראינה, מה שיכול להביא לניצחון צבאי רוסי. הוא רוצה לפרק את ברית נאט"ו ואמר שלא איכפת לו אם סין תפלוש לטאיוון ותכבוש אותה. הוא רוצה להמיר את כל סיוע החוץ האמריקני בהלוואות שיהיה צורך להחזיר אותם ולא יוכל להחריג את ישראל מהתנאי הזה. מהלכים גלובליים כאלה, שיחזקו את ציר הרשע יפגעו באינטרסים הביטחוניים של ישראל. 

טראמפ עדיין לא גיבש מדיניות כלפי ישראל והמזרח התיכון. הוא בוודאי ידיד ישראל אם כי בשיעור נמוך מזה של ביידן. על בסיס כהונתו הראשונה והבטחות הבחירות שלו אפשר להבחין בכמה מגמות אפשריות. הוא דורש שהלחימה בעזה ובלבנון תסתיים עד כניסתו לבית הלבן ב-20 בינואר 2025. הוא מעוניין, כמו ממשל ביידן, לייצר מציאות חדשה באזור, קודם כל, דרך הרחבת הסכמי אברהם. הוא רוצה לצרף את סעודיה, שאתה יש לו קשרים הרבה יותר טובים מאלו של ביידן, גם עסקיים. היעד הוא בניית ציר אסטרטגי נגד איראן שיכלול את ישראל ומדינות ערביות מתונות, כולל מדינות במפרץ. 

סעודיה מתנה נורמליזציה עם ישראל ביצירת אופק מדיני להקמת מדינה פלסטינית. תנאי זה קיים גם בתוכנית השלום של טראמפ, הנקראת גם "עסקת המאה", מינואר 2020. התוכנית כוללת הקמת מדינה פלסטינית על כ-70 אחוזים משטחי יו"ש ו-100 אחוזים משטח עזה, נתיב בין עזה לגדה, סיפוח רוב ההתנחלויות לישראל, וחלוקה מוגבלת של ירושלים. טראמפ כעס על נתניהו שרצה לספח את החלק שאמור היה להינתן לישראל אבל התעלם מהקמת מדינה הפלסטינית. 

הקואליציה הימנית על מלא של נתניהו מתנגדת למדינה פלסטינית, גם כרעיון רחוק. נתניהו יאלץ לבחור בין הקואליציה שלו לבין טראמפ, משימה הרבה יותר קשה מאשר להתנגד לתוכנית דומה של ביידן. נתניהו עצמו הגדיר את טראמפ כגדול ידידיה של ישראל בבית הלבן ולא יוכל להמרות את פיו. הוא ייתן לו הרבה יותר ממה שהיה מוכן לתת לביידן. בינתיים גם מחמוד עבאס חש שזה הכיוון, והוא כבר הודיע שבניגוד למחלוקת והמאבק נגד טראמפ בעבר, הוא מוכן לקיים אתו דו-שיח על פתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני.    

ישראל חושבת שהדרך היחידה לנטרל את איום הגרעין האירני היא באמצעות מתקפה צבאית או איום אמין במתקפה כזאת. ישראל אינה יכולה לתקוף לבדה את איראן בלי תאום וסיוע אמריקאי. אם עניין זה לא ייפתר בחודשיים שנותרו לכהונת ביידן, הוא גם לא יהיה בעידן החדש של טראמפ, שהודיע שהוא איש של שלום. הוא מעוניין לסיים מלחמות, לא לפתוח חדשות. הוא רואה עצמו כמומחה לעסקאות, ובניגוד לכהונתו הראשונה, הוא מעוניין גם בעסקת גרעין עם איראן. הוא חושב שהציר הישראלי ערבי וההחלשה המשמעותית של שלוחות איראן, יסייעו לו להשיג תנאים טובים.