יום לאחר כניסתו לתפקיד, קיים שר החוץ גדעון סער מסיבת עיתונאים לתקשורת הזרה, בה התייחס לאתגרים המרכזיים העומדים בפני ישראל. "מניעת נשק גרעיני מאיראן היא הנושא החשוב ביותר לעתיד האזור ולביטחון ישראל", אמר סער.
"הנושא החשוב ביותר לעתיד האזור ולביטחונה של ישראל הוא למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני", הדגיש סער. "נשק גרעיני בידי איראן יהווה סכנה לא רק לישראל אלא גם למדינות אחרות באזור. איראן גם קשורה ישירות, מממנת, מדריכה ואחראית על ארגוני טרור, שחלקם הפכו למדינות טרור באזור".
לדברי שר החוץ, יש התקדמות מסוימת בניסיונות להגיע להסדר בלבנון. "אנו עובדים עם האמריקאים על הנושא. נוכל להיות שם כשכולנו נדע קודם כל שחיזבאללה לא נמצא בגבול שלנו, שהוא נמצא צפונית לנהר הליטני, ושחיזבאללה לא יוכל להתחמש מחדש במערכות נשק חדשות". סער הדגיש כי "אנו רוצים להחזיר את אזרחינו הביתה בשלום. אני מקווה שהשינוי במאזן הכוחות בלבנון יביא את לבנון לעידן חדש, אבל זה לא התפקיד שלנו. לבנון שייכת לאזרחי לבנון, לא לאיראן".
בתשובה לשאלה האם הוא תומך בהקמת מדינה פלסטינית, השיב סער: "במילה אחת: לא". הוא הסביר כי "כולם מבינים היום ששני המהלכים הענקיים שישראל נקטה בהם בעבר, הסכמי אוסלו בשנות ה-90 והנסיגה החד צדדית מרצועת עזה עשור לאחר מכן, לא רק שלא הביאו שלום, אלא דרדרו את הביטחון שלנו. הקמת מדינה פלסטינית היום, היא הקמת מדינת חמאס".
בהתייחסו לאירועים באמסטרדם, מתח שר החוץ ביקורת על התנהלות המשטרה המקומית. "לקח זמן רב מדי למשטרת אמסטרדם להשיב את הסדר וכי עד לרגע זה לא נעשו מעצרים בהיקף משמעותי לאירוע בסדר גודל כזה". ישראל הציעה לממשלת הולנד ולראשת עיריית אמסטרדם לסייע באיסוף ראיות וגביית עדויות מאזרחים ישראלים ששבו לארץ, והצעה זו התקבלה.