בעיתון "אל אחבאר" המזוהה עם חיזבאללה נכתב טור פרשנות בנושא השיחות להסכם בין לבנון לישראל. לדבריהם, "התמרון האמריקאי-ישראלי", כדבריהם, הגיע לשיאו הראשון, כאשר שגרירת ארה"ב בביירות, ליסה ג'ונסון, העבירה לנשיא לבנון נביה ברי טיוטת הסכם הפסקת אש בין המדינות.
עוד טענו כי בדיונים הראשונים עם המשקיפים התברר שהטיוטה היא תוצאה של הבנה אמריקאית-ישראלית, חד צדדית, הקשורה להסדרי ביטחון שביקשה ישראל. האמריקאים העבירו אותה ללבנון בצורת הצעה, אבל הנוסחה, כפי שמדברים עליה - הופכת אותה לסחיטה ומוצגת על בסיס "לקבל אותה או להמשיך את המלחמה בקצב גבוה וחמור יותר במשך החודשים הקרובים" - כלשונם.
עוד נטען כי הצד האמריקאי והישראלי ניסו להראות שהכדור נמצא במגרש של לבנון, אבל מה שהוצע מצביע על כך שההצעה מוסיפה להחלטה 1701 מנגנון חדש לפיקוח והבטח יישום ההחלטה, במטרה שחיזבאללה לא יתעצם שוב. מקורות דיפלומטיים אמרו לעיתון כי "ישראל רוצה ערבויות בינלאומיות לפירוק כל המבנים הצבאיים של חיזבאללה מעל או מתחת לפני הקרקע, עם פריסת צבא לבנון מתוגבר ביוניפי"ל, שיפקח על מעברי הגבול ומתקני הים והאוויר".
מקורות יודעי דבר חשפו לאל-אח'באר כי "היה דיון רציני בין היועמ"ש ברי והאמריקאים, ויש הלוך ושוב לגבי ההסכם, אבל העניינים לא הגיעו לשלביהם האחרונים, כפי שאומרים הישראלים". המקורות אמרו כי "רעיונות והצעות נידונים עם לבנון", וכי הנקודות הבולטים נוגעות לסעיף הקשור ל"הקמת ועדה בינלאומית שאליה יצטרפו ארה"ב, בריטניה, צרפת ומדינה רביעית שעשויה להיות ערבית (כשאומרים שלירדן יש תפקיד בתחום זה) שיעקבו אחר יישום החלטה 1701 על כל היבטיה", שכן "הבעיה הבסיסית קשורה קודם כל לחברות של מדינות זרות בוועדה, כמו כמו גם לאופי התפקיד המוטל על ועדת הפיקוח, תפקידה ומיהו הצד שעליו תופקד המשימה, מתוך ידיעה שישנן משימות שישראל מאמינה שרק היא יכולה לבצע, בנוסף לערבויות שיש הוא מבקש ביבשה ובים ובאוויר, וכל הדיבורים כאן הם על דרום הליטני", במיוחד מכיוון ש"ישראל מתעקשת שההסכם ייפול אם צבא לבנון לא ישחק את התפקיד הנדרש ממנו. אז היא תחדש את התקפותיה על לבנון".
עוד נטען כי באשר לשאר ההוראות, הן מהוות את מה שהוזכר קודם, מבחינת הכרזת הפסקת אש מיידית ומקיפה, ובלבד שצבא לבנון יתחיל להפעיל כוחות נוספים באזור, בעוד שישראל נסוגה מכל השטחים הלבנוניים שאליהם נכנסה. לאחר תחילת הכניסה הקרקעית, ובלבד שתהפוך לחיזוק הדרגתי של הצבא כדי להגיע לפריסת 9,000 חיילים, במקביל לחיזוק מספר הכוחות הבינלאומיים הפועלים בדרום.
בהקשר זה, מקורות דיפלומטיים חשפו לאל-אח'באר כי "החזון החדש להפוגה, על פי הצעה אמריקאית ספציפית לגבי רצועת עזה ולבנון, נדון בין פקידים מצרים לעמיתיהם האמריקאים ביומיים האחרונים". שר החוץ המצרי בדר עבד אל אטי דן בכמה פרטים של ההצעה במהלך ביקורו בביירות, שם נפגש עם כמה גורמים. זה בא במסגרת הדיונים המורחבים שקהיר מבקשת לקיים עם המפלגות הלבנוניות.
לדברי גורם מצרי ששוחח עם העיתון המזוהה עם ארגון הטרור, "הפעולות הצבאיות שמבצע חיזבאללה בדרום דוחפות בבירור לרגיעה", והדגיש כי "חלק מהמשבר היום טמון לא רק בסחבת ישראלית אלא בהיעדר התייחסות לחצים חזקה, שמשמעותה שכל ההזדמנויות לאופטימיות שהופיעו לבסוף, היא יכולה להתפוגג ברגעים". הוא הוסיף כי "חזרתה של ישראל לבצע פשיטות בפרברי הדרום בשעות האחרונות עשויה לבוא במסגרת של סיום מה שלדעת תל אביב הוא המפקדה האחרונה של חיזבאללה באותו אזור", וציין במקביל כי "האחרת חלק שמפריע למשא ומתן הוא השינוי בעמדות המשא ומתן הישראלי "על סמך המידע הסותר שהם מקבלים".