המשנה ליועמ"שית, גיל לימון, שלח הבוקר (ראשון) את עמדת הייעוץ המשפטי בנוגע לייצוג בעתירות הנוגעות לחוק המעונות. מזכיר הממשלה יוסי פוקס, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושר העבודה יואב בן צור יהיו זכאים לייצוג חיצוני.
"הדיונים שנערכו בשבועיים האחרונים, לרבות בוועדת השרים לענייני חקיקה, בקשר לניסיון לקדם הצעת חוק פרטית בנושא מעונות היום, הדגישו את הזיקה ההדוקה בין העתירות שבנדון, לבין סוגיית הגיוס של תלמידי הישיבות, שבהליכים המשפטיים שהתנהלו לגביה ניתן לממשלה ייצוג נפרד", צוין בעמדת הייעוץ.
"ברור כעת, כי מהלכי הקואליציה בעניין סבסוד מעונות היום, לרבות מהלכי החקיקה, מכוונים ליצירת מצב שבו חרף פקיעת פרק ג'1 לחוק שירות הביטחון ימשך הסבסוד גם עבור מי שחייבים בגיוס ואינם מתגייסים. ישנו אפוא קשר ישיר והדוק בין נושא סבסוד מעונות היום לבין עמדתה העקרונית של הממשלה כפי שהוצגה בעתירת הגיוס המקורית, לפיה חרף פקיעת פרק ג'1 יכולה הממשלה להמשיך לסבסד ולעודד את פעילותם של מי שחבים בגיוס ואינם מתגייסים".
בשבוע שעבר עבר בוועדת השרים חוק המעונות. בישיבת השרים אמר בן צור: "המאבק על הסבסוד במעונות יום לאברכים, הוא מאבק מוסרי, רווחתי. לא מגזרי ולא חרדי. יש פה מאבק צודק על תעסוקת נשים שהולכת לרדת לטמיון, המדינה משקיעה בשנה עשרות מיליונים עבור תעסוקת נשים חרדיות שנמצאת בשיא ואף חצתה את רף 81 אחוזים.
"1,000 משפחתונים נמצאים בסכנת סגירה בעקבות הגזירה הקשה. 1,000 משפחות נמצאות במצב שמקור פרנסתן לוט בערפל - ובדרך להיכנס למעגל העוני והמחסור. אני שר העבודה ולא שר הביטחון, אין קשר לחוק הגיוס. אני אחראי על רווחתם של מיליוני העובדים והעובדות בישראל, ועבורם אני נלחם".
השר יריב לוין הוסיף ואמר כי "אין בכלל ספק שהיינו צריכים כבר לפני שנים ארוכות להגיע להסדרה בעניין הגיוס. גם בגלל צרכי הצבא, גם החברה, וגם בגלל הצדק. זה היה מתחייב מכולם. צר לי וחבל שהגענו למצב הזה. מה שברור הוא שיש צורך בגיוס משמעותי ובשותפות של הציבור החרדי בנטל הבטחוני. לצד זה ברור לגמרי ששינוי של מציאות שהייתה קיימת למעלה מ-75 שנה אי אפשר לעשות ברגע, בדרך שאין בה התחייבות בעמדות ובדרך של ציבור גדול. אני חושב שההבנה הזו קיימת אצל הרבה מאוד גורמים, והרושם שהפערים בין מה שהציבור החרדי רוצה לבין הדרישות של הצבא כמעט ולא קיימים. אני לא מצליח להבין למה זה לא מתקדם לחקיקה שתסדיר את זה מהיסוד".