על פי הערכות במערכת הפוליטית, בשונה מהמצב בעזה, בחזית הצפון ראש הממשלה בנימין נתניהו שואף להגיע להסדר. אחת מהסיבות לכן היא כי בין היתר הפסקת אש בצפון עשויה להתאים ללו"ז הפוליטי והמדיני שלו. גורם פוליטי בכיר אמר הבוקר ל"מעריב" כי "המשך המלחמה בצפון עלול לפגוע בנתניהו ציבורית והוא לוקח את זה בחשבון".

חלקים גדולים של הכוח המתמרן בלבנון מורכב מאנשי מילואים, והתסריט של הימשכות הלחימה ללא אופק ברור עלול לעלות לנתניהו במנדטים יקרים בסקרים. כמו כן, בישראל מעדיפים להגיע ל-20.01, מועד כניסתו הרשמית של נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ לתפקיד, עם הסדר הפסקת האש בין ישראל ללבנון - כולל האפשרות של הפסקת אש זמנית, כאשר מו"מ נמשך ללא לחימה אקטיבית ברקע.

דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)
דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)

בתוך כך, שר החוץ גדעון סער קיים תדרוך לכ-100 שגרירים וראשי נציגויות זרות. על האפשרות להסדרה בלבנון אמר: "אנו בקשר עם האמריקאים בנוגע להסדר אפשרי בלבנון. מהגעת השליח המיוחד הוכשטיין לאזור אפשר להסיק שהאמריקאים מאמינים שהסדר כזה הוא אפשרי. הדבר החשוב ביותר להדגיש הוא שאנו רוצים להגיע להסכם שיוכל לעמוד במבחן הזמן".

עוד הוסיף, "למרבה הצער, לבנון היא מדינה כושלת. אך איננו יכולים לשלם את המחיר לכך בביטחוננו, בביטחון אזרחינו, בוויתורים על הריבונות שלנו. בכל הסכם שנגיע אליו, נצטרך לשמור על חופש הפעולה שלנו אם יהיו הפרות. נצטרך להיות מסוגלים לפעול בזמן, לפני שהבעיה תגדל, כי למדנו דבר מה מהתשתיות העצומות שמצאנו בשטח בלבנון ובעזה. לאחר ה-7 באוקטובר, לא ניתן להן לצמוח שוב. לא ניתן להן להתפתח שוב לאיום".

כוחות צה''ל בדרום לבנון (צילום: דובר צהל)
כוחות צה''ל בדרום לבנון (צילום: דובר צהל)

"מה שחיזבאללה תכנן לעשות הוא אולי חמור יותר ממה שחמאס ביצע בפועל. הם תכננו פלישה. ראינו זאת מההכנות שלהם בשטח, פלישה ושיגור טילים ורקטות בו זמנית. לכן הם בנו מפעלים, וייבאו נשקים מאיראן דרך סוריה, דרך הים, ודרך שדה התעופה בביירות", ציין, "זו גם הזדמנות עבור לבנון להיות ריבונית שוב בעתיד. העובדה שחיזבאללה נחלש במהלך המלחמה הזו עשויה לשנות אולי את המצב הזה. זו אינה משימה של ישראל. לקהילה הבינ״ל יש כאן תפקיד: ישנה הזדמנות לסיים את הכיבוש האיראני של לבנון. להחזיר את לבנון ללבנונים".