לאחר שבשבוע שעבר פורסם כי בליכוד הוחלט באישור ראש הממשלה בנימין נתניהו לקדם חוק הקובע כי תוקם ועדת חקירה מיוחדת, ולא ועדת חקירה ממלכתית, לחקר אסון ה-7.10, בכירים בליכוד טוענים כי החוק לא יקודם, בטח לא במתכונתו המקורית.
לדבריהם "הצעת החוק נועדה לייצר שיח ציבורי שיחשוף את המסווה מאחורי השקר שנקרא 'ועדת חקירה ממלכתית' ויוריד את המסכה מהבלוף שמייצרים בתקשורת ובאופוזיציה, כאילו ועדת חקירה ממלכתית, אותה ימנה השופט יצחק עמית, תהיה אובייקטיבית ולעומתה, ועדה מוסכמת תהיה פוליטית ולא אובייקטיבית, כאשר המציאות היא הפוכה".
לדברי הבכירים בליכוד כוונה האמיתית היא להקים וועדת חקירה ממשלתית או, לחלופין, לחוקק תיקון לחוק ועדת חקירה ממלכתית שיקבע כי הגוף שממנה את ועדת חקירה ממלכתית הוא הממשלה באישור נשיא המדינה. לטענת גורמים בליכוד, נעשתה פניה למספר חברי כנסת מהסיעה עם ההצעה להוביל את החקיקה , ואף היו מי שהצביעו על ח"כ בועז ביסמוט כעל משצפוי להוביל את הצעת החוק. אמנם, בסביבת ביסמוט מבהירים כי הוא לא נתן את הסכמתו ונוטה לוותר על ההצעה
עוד הסבירו הבכירים בליכוד כי "הצעת חוק של ח"כ ביסמוט בסופו של דבר מגיעה לאותה תוצאה, אך מכיוון שהיא מותנית בהסכמה של 80 חברי כנסת , כולל מהאופוזיציה - אין לה באמת סיכוי. חוץ מזה, החוק שולל הקמה של כל ועדה אחרת, כולל הממשלתית והפרלמנטרית".
"אפשר גם היום להגיע להסכמות עם האופוזיציה ולהחליט כי ועדת חקירה ממשלתית תאושר על ידי הכנסת. על פי החוק הקיים, לוועדת חקירה ממשלתית ניתן להקנות סמכויות של ועדת חקירה ממלכתית (כמו חובה לעדים המוזמנים להתייצב ולמסור עדות, הטלת סנקציות על מי שזומן ולא התייצב ועוד) - מה שהיה לועדת וינוגרד שזכתה לאימון הציבור".
בליכוד מדגישים כי בכל מקרה, אין כוונה להקים ועדת חקירה בזמן הקרוב, זאת משום ש"ישראל עדיין נמצאת במצב מלחמה וזה לא הזמן לוועדות חקירה".