בשיחה עם עיתונאים בחדר הסגלגל, במהלך פגישה עם מזכיר ההגנה, אשטון קרטר, הודה הערב (שלישי) נשיא ארה"ב, ברק אובמה כי הוא לא צפה בהופעתו של ראש הממשלה הישראלי. "הסתכלתי בתמלול ועד כמה שראיתי, לא היה דבר חדש", אמר אובמה שציין כי הוא מסכים עם דבריו של נתניהו לגבי חוזק היחסים בין המדינות ולגבי הסכנה מצד איראן.
"אולם לגבי הדרך שבה נמנע מאיראן נשק גרעיני, ראש הממשלה לא הציע אף חלופה מעשית", הצהיר הנשיא. "ראש הממשלה נתניהו לא הציע אף חלופה שתאפשר לוודא שאיראן אכן לא תשיג נשק גרעיני".
"אם לא יהיה לנו הסכם, כמו שנתניהו מציע, זה יהיה מאוחר מדי מכדי שנגלה שאיראן מתקדמת לעבר פצצה גרעינית", הוסיף הנשיא האמריקאי. "אלה הדברים שהוא אמר אחרי הסכם הביניים וכעת אפילו בכירים בממשלתו מודים שאיראן מילאה את חלקה בעסקה".
"עוד אין לנו הסכם. אבל אם נצליח, זה יהיה ההסכם הטוב ביותר האפשרי עם איראן כדי למנוע ממנה מלהשיג נשק גרעיני", הדגיש אובמה, שהבהיר כי במקרה של הסכם הוא מוכן להסביר לכל אחד מחברי הקונגרס כיצד המטרה של עצירת הגרעין האיראני תוגשם.
מחיאות הכפיים והאולם המלא שליוו הערב את נאומו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפני שני בתי הקונגרס, לא הצליחו להעלים לחלוטין את מחאתם של צירים דמוקרטים על ההזמנה החד צדדית מצד היו"ר הרפובליקני של בית הנבחרים, ג'ון ביינר. הדמוקרטים גם זועמים על עמדתו התקיפה של נתניהו נגד המשא ומתן עם איראן שמוביל הנשיא ברק אובמה.
לפי הדיווחים בארצות הברית, 56 דמוקרטים – שמונה סנאטורים ו-47 צירי בית הנבחרים – לא התייצבו לנאום, בנוסף לסגן הנשיא, ג'ו ביידן, שמשמש גם כנשיא הסנאט ואת מקומו על הבמה מאחורי נתניהו מילא זקן הסנאטורים, אורין האץ' הרפובליקני.
גורם בבית הלבן על נאום נתניהו: "אין אקשן, אין אלטרנטיבה"
בתום נאומו של נתניהו, קיימו חלק מהצירים מסיבת עיתונאים מול המצלמות ובה ביקרו חריפות את ראש הממשלה הישראלי. התקיף ביותר היה ציר בית הנבחרים היהודי מקנטקי, ג'ון ירמות', שהאשים כי נתניהו הגיע לוושינגטון כדי "להרצות לקונגרס כיצד לנהל משא ומתן". "הוא יכול ללכת הביתה", אמר ירמות'.
גם הדמוקרטים שכן התייצבו לאירוע לא הפגינו התלהבות רבה. בתקשורת האמריקאית שמו לב בעיקר למנהיגת המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים, ננסי פלוסי, שלא מיהרה להצטרף בהתלהבות למחיאות הכפיים הסוערות ואף שוחחה עם מצליף הסיעה הדמוקרטית, סטני הויר, בעוד נתניהו מדבר.
אחרי הנאום, סיפקה פלוסי תגובה עוקצנית וצינית. "כמישהי שמעריכה את הידידות של ארצות הברית וישראל, וכמי שאוהבת את ישראל, הייתי על סף דמעות לאורך נאומו של ראש הממשלה – עצובה מהעלבון לאינטליגנציה של ארצות הברית ועצובה על ההתנשאות כלפי ההכרה באיום מצד איראן וכלפי המחויבות שלנו למנוע תפוצה גרעינית", אמרה בהודעה שפרסמה.