מחלוקת בצמרת מפלגת העבודה: ח"כ שלי יחימוביץ' ממפלגת העבודה התראיינה הערב (שבת) לערוץ 2 והתייחסה למגעים ליצירת ממשלת אחדות. לטענתה, "לו היה מדובר בממשלת אחדות עם קווי יסוד משותפים שבה יש השפעה על סדר היום המדיני והאזרחי הייתי מצטרפת, אבל זה לא המצב".



עוד אמרה כי "בשתי נקודות הרצוג שיתף אותי במגעים. פעם אחת לפני בגץ הגז, אז הייתה הצעה ראשונית. באותו זמן אמרתי לבוז'י שמדובר במשהו ריק מתוכן. זו הצעה שנתפרה בקפידה שלא תרגיז את הבית היהודי, משמע החלטה שמפלגת העבודה לא יכולה לקבל. השבוע נפגשנו יותר מפעם אחת והוא פרס בפניי את התמונה, והסתבר שזו בדיוק אותה הצעת שום כלום שהייתה כמו קודם. לא רק שזו לא ממשלת אחדות, זו אפילו לא הצעה שנותנים לשותפה בינונית. זה לזרוק עצם רקובה. בריתות פוליטיות מתחילות בהבטחה גדולה ואז בחיים המשותפים זה נשחק. כאן אפילו אין הבטחה למשהו טוב, אין לנו מה לחפש בממשלה הזאת".



יחימוביץ' תקפה את היו"ר הנוכחי ואמרה כי "הרצוג מאוד רוצה לדעתי להיכנס לממשלת אחדות, ודאי יותר משותף אחר. התפקיד שלי ושל חבריי הוא להגיד לא. נכון, יש לו לגיטימציה לנהל מו"מ כניסה לקואליציה ואני גם הייתי ממליצה לו לעשות זאת בגלוי ולא לומר משהו אחד מעל דוכן הנואמים ומשהו אחר בחדרי חדרים. זו אינה  זכותו להשליך את כל האידאולוגיה לטובת שותפות שהיא ברמה של קבלן ביצוע, או עלה תאנה. באופן אותנטי אין לנו יכולת להשפיע כך, כניסה לממשלה משמעותה להצטרף לזרם עכור שהממשלה מביאה". 



עוד אמרה: "אני מתקשה לחשוב שיש ח"כ אחד במפלגה שחותם על הצעה כפי שהיא מונחת עכשיו. אני לא פסלתי ממשלת אחדות עם קווי יסוד משותפים שביכולתה לשנות את התנהלות המדינה, אבל לזחול כקבלני ביצוע לא מקובל עליי. המפלגה עשתה את זה שוב ושוב בעבר ויצאנו עם הזנב בין הרגליים. לעומת זאת, כשהעבודה נכנסה לממשלת שרון הייתה לה סיבה מספקת ומשמעותית".



לדבריה, היא "מייחלת ליום שנדע לבחור מנהיג פעם נוספת, אבל זה טיבה של מפלגה דמוקרטית. אני לא מקוננת על זה, למרות שתקופות של פריימריז היו תקופות של התעוררות במפלגה והיו יכולות לפתוח את השורות ולהכניס דם חדש. המצב שמתרחש עכשיו הוא לא מעודד. אם לא תהיה התקדמות משמעותית הרצוג יכול לומר בראשית המושב 'ניסיתי ולא קיבלתי מה שרציתי', ואז הולכים להיות אופוזיציה אמיתית". יחימוביץ' הוסיפה באשר לעתידה במפלגה כי "יש סיכוי גבוה שאתמודד על רשות המפלגה. עוד לא קיבלתי החלטה".




"חבירה אל הממשלה -  אובדן אמון הציבור"

במקביל לכך, חברי מפלגה, ובהם פעילי המשמרת הצעירה והחוג לדמוקרטיה, מפגינים הערב מול ביתו של הרצוג בדרישה להוריד מעל סדר היום את האופציה של כניסה לממשלת נתניהו. פעילי השטח דורשים: "עלייך להבהיר כי אין ולא יהיה יותר משא ומתן מול נתניהו מכל סוג שהוא". נעמה לזימי, פעילה במפלגת העבודה ובמשמרת הצעירה אמרה: ״ההפגנה היום התחילה כיוזמה של פעילי מפלגה צעירים והפכה להיות קונצנזוס רחב גיל וגיאוגרפיה. ההבנה כי חבירה אל ממשלת הימין הקיצונית והאכזרית הזו כלפי העם היא אובדן אמון מהציבור ומכה אנושה למפלגה צריכה לחלחל לא רק אלינו הפעילים אלא גם גבוה אל יו"ר המפלגה והסיעה כולה. את ביבי מחליפים - לא משרתים".



אור קשת מהחוג לדמוקרטיה אמר: ״מי שהוביל את ההתנגדות המדהימה היא אנחנו, "האנשים הפשוטים", פעילי הקצה, מוקדי כוח קטנים ומפוזרים בתוך המפלגה ומחוצה לה. אנחנו אלה שביחד הטלנו את כל כובד משקלנו מול אנשים חזקים מאיתנו בהרבה. חברי הסיעה שבהתחלה היו מבולבלים ומהוססים, התיישרו לפי הקו שאנחנו הכתבנו. הרוח שנשבה במפלגת העבודה בימים האחרונים, היא הרוח של מחאת קיץ 2011. יחד עם זאת, עד שהאופציה להצטרף לממשלה לא תיקבר קבורת חמור, צריך להמשיך להרוג אותה. צריך להמשיך להשמיע קול חזק וברור שאומר את מה שהיה צריך להיות מובן מאליו: זה הוא או אנחנו".



ח״כ מרב מיכאלי, יו״ר סיעת המחנ״צ, פנתה הערב לחברות וחברי המפלגה: ״כמו שאמרתי לאורך כל השנה האחרונה - אני מתנגדת חד משמעית לכניסה לממשלה, אבל אל תתנו לנתניהו להשיג את מטרתו לפלג בינינו. לא משנה כמה חולקות וחולקים על היו"ר, הדיון צריך להיות פנים מפלגתי ולא לספק תחמושת למי שרוצה להחליש את המחנה הציוני. הפגנה מול הבית של הרצוג לא מונעת נזק למפלגה, אלא מחמירה אותו״.



בהתייחס להפגנה, מסר הרצוג: "אני גאה בכך שיש לנו צעירות וצעירים אקטיביסטים במפלגה. המשמרת הצעירה בתנועת העבודה התנגדה תמיד לכל ממשלות האחדות ואני מכבד זאת. אנחנו מפלגה דמוקרטית וכל הקולות בה ראויים. אם תונח הצעה שתאפשר לנו להחזיק בהגה המדינה אני אשקול אותה ברצינות ואביא אותה להכרעת המוסדות הדמוקרטיים של המפלגה כראוי למפלגה דמוקרטית והחלטותיהם יחייבו את כולם".