הדיפלומט הבכיר במשרד החוץ הטורקי, ד''ר מסוט אוזג'אן, אמר בנוגע למאבקם של המשפחות להשיב את החיילים והאזרחים הנמצאים ברצועת עזה: "גורלם של ישראלים שנמצאים בידי חמאס אינו צריך להיות קשור להסכם הישראלי-טורקי. אולם, בשלב מאוחר יותר, אחרי שהיחסים בין המדינות ישוקמו, ואחרי שיהיה שיפור בתנאי החיים של הפלסטינים, טורקיה תהיה בעמדה טובה יותר לשכנע את החמאס לפעול בצורה חיובית בעניין".
הדברים נאמרו במהלך מפגש מטעם ארגון "מתווים", המכון הישראלי למדיניות חוץ אזורית ו-GpoT, המכון הטורקי למגמות פוליטיות גלובליות שבו נטלו חלק שגריר טורקיה בישראל לשעבר, אחמט צ'ליקול, ד''ר נמרוד גורן, ראש מכון "מיתווים" וחברת הכנסת קסניה סבלטובה (המחנה הציוני) שמסרה ל"מעריב אונליין": "העליתי את נושא נעדרי צה"ל בעזה, ויכולת ההשפעה של טורקיה על חמאס. למרות שטורקיה אינה פתרון של חמאס, הטורקים הביעו נכונות לסייע והסבירו שהדבר יהיה קל יותר לאחר שייחתם הסכם הפיוס. צריך לבחון האם טורקיה תוכל לסייע בהשבתם ולברר את מצבם של הנעדרים".
אוזג'אן, לשעבר ראש מחלקת המחקר במשרד החוץ בארצו, אמר: "יש צורך גדול יותר בשיתוף פעולה בין ישראל לטורקיה, לאור הפיצול בין פת''ח לחמאס, ההתפתחויות בפלסטין והתקרבות תקופת המעבר לעידן של אחרי אבו מאזן". והוסיף: "שיתוף פעולה עתידי בין ישראל לטורקיה, לאחר חתימה על הסכם, צפוי להתמקד בסוגיות ביטחוניות הנובעות מחוסר היציבות באזור, בשיתוף פעולה כלכלי לגבי הגז הטבעי, למרות שיש פחות גז ישראלי ממה שדווח תחילה ובדרכים לשפר את איכות החיים של הפלסטינים, באמצעות פרויקטים תשתיתיים בפלסטין שמתמקדים במתן שירותים בסיסיים". לדבריו, "טורקיה היא יעד הייצוא הטוב ביותר לגז הישראלי, והמדינה דרכה יכולה ישראל לייצא גז לאירופה".
חברת הכנסת קסניה סבטלובה, אמרה: "האירוע זכה להתעניינות תקשורתית עצומה בטורקיה, העיתונאים הטורקים התעניינו לדעת האם ישראל רצינית בכוונותיה, לשדרג את היחסים עם טורקיה. כמו כן, האם בעקבות הנורמליזציה צפוי חידוש זרם התיירות מישראל לטורקיה. אמרתי להם שזה מותנה בהתפתחויות באזור ובתחושת הביטחון של הישראלים לאור המשקעים שנוצרו ביחסי שתי המדינות ורק על ידי עבודה יסודית וארוכת טווח נוכל להחזיר את האמון שאבד ולשפר את היחסים".