הקבינט הביטחוני מדיני אישר את הסכם הפיוס עם טורקיה, שנחתם כבר אתמול, כך נודע לאחר הישיבה שנערכה, בה נכחו 10 שרים, כשבנימין נתניהו לא היה זקוק בסופו של דבר להשתמש בקול הכפול שיש לו בקבינט. הישיבה חרגה בשעתיים ממה שתוכננה, לאחר שהחלה ב-9:00 והסתיימה לאחר 4 שעות וחצי. שבעה שרים: נתניהו, שטייניץ, ארדן, כ"ץ, כחלון, גלנט ודרעי תמכו, שלושה שרים: נפתלי בנט, אביגדור ליברמן ואיילת שקד, התנגדו. כעת ייצא הסכם הפיוס לדרך, למורת רוחם של משפחותיהם של אורון שאול ז"ל, הדר גולדין ז"ל ואברה מנגיסטו, הנמצאים בשליטת החמאס. בישיבה השתתפו גם ראש המוסד יוסי כהן, היועמ"ש לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט וראש צוות המו"מ ד"ר יוסף צ'חנובר.
ארדן: "אין הסכמי פיוס מושלמים"
הראשון שהתייחס לאישור היה השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, שאמר לאחר מכן: "חברות וחברים יקרים, ליבי יוצא אל משפחות שאול וגולדין, פגשתי את ההורים ואת בני המשפחה השבוע בכנסת, שמעתי את זעקתם. הבטחתי להם שאגיע לקבינט ואשאל את השאלות הקשות בטרם אקבל את החלטתי. כך עשיתי. ליבי יוצא גם אל משפחתו של אברה מנגיסטו שמוחזק עדיין בעזה".
"עלינו לעשות הרבה יותר כדי להחזיר את הבנים הביתה ולכן דרשתי היום בקבינט לקיים דיון והכרעה על הרעה משמעותית בתנאי אסירי החמאס, יחד עם הפעלת מנופי לחץ נוספים כדי להשפיע על הארגון להחזיר את הנעדרים. הקבינט קיבל את עמדתי ובתוך שבועות הוא יכונס לדון בנושא הרעת התנאים של אסירי חמאס. כשר בממשלה וכשליח של הציבור כולו, חובתי לשקול את יתרונות ההסכם אל מול חסרונותיו – ולהכריע. לאחר מחשבה רבה ולבטים קשים, החלטתי לתמוך בהסכם הפיוס עם טורקיה".
"חקרתי רבות סוגיה זו ולצערי הרב לא השתכנעתי שטורקיה יכולה לכפות על החמאס להשיב את חיילינו ואזרחינו לישראל, אך צודקים גם האומרים שמכתב הצד שצורף להסכם הפיוס ועוסק בסוגיית השבת בנינו מעזה, אינו מהווה התקדמות משמעותית בסיכוי להחזרתם, ולכן לאור דרישתי הקבינט ידון ויכריע בתוך שבועות על נושא תנאי אסירי החמאס וצמצומם כמנוף לחץ".
"ועדיין בעיניי, להסכם הפיוס יש יתרונות ביטחוניים וכלכליים חשובים מאוד. אין הסכמי פיוס מושלמים. ואכן, תשלום הכסף מרגיז ומתסכל, אך לתפיסתי אין בו באמת אמירה המצדיקה את פעילותם האלימה של פעילי הטרור שתקפו את חיילינו, אלא רק תשלום כספי במסגרת הסכם שנועד לשפר את מצבה של ישראל, בדיוק כפי שמדינת ישראל שילמה בעבר מחירים כואבים במסגרת הסכמים שנועדו להשיג מטרה חשובה, בין אם מדובר בהחזרת גופות חיילים או הסכם שלום. המחירים ששילמנו מעולם לא הביעו הסכמה או הצדקה לפעולות של צד שתקף אותנו, בין אם היה מדובר בחיזבאללה, בחמאס או במצרים".