במערכת הביטחון מעריכים כי הקיצוץ החד של ארצות הברית בתקציב אונר"א יוביל לוואקום שחמאס ינצל לטובתו. האלוף (במיל') עמוס גלעד, ראש המטה המדיני-בטחוני לשעבר, הסכים היום (שלישי) ב-103FM עם ההערכות: "אונר"א הוא ארגון נתעב שמנציח את זכות השיבה ועוסק בתעמולה אנטי ישראלית. מצד שני כשהיה משבר בעזה היחידים שהיה ניתן לדבר איתם היו אונר"א. הם אלו שהקימו מרפאות ותשתיות, המשפחות ברצועה תלויות בארגון. התשתית הנוספת היא של חמאס שהוא אויב שאי אפשר לדבר איתו".

גלעד הבהיר: "ברמה העקרונית כל מה שאומרים על אונר"א הוא נכון אך ברמה המעשית קיצוץ חד בתקציבו של אונר"א יוביל לפיטורי מורים, סגירת מרפאות ובתי ספר וכתוצאה מכך יותר אנשים יסתובבו ברחובות. המשמעות תהיה פגיעה בביטחון. באחד המבצעים שלא אנקוט בשמו נדרשנו לתאם מול בתי הספר ומרפאות שאנחנו עומדים להתקיף, את התיאום יכולנו לעשות רק מול אונר"א. אם רוצים לפרק משהו צריך ליצור חלופה לכן יש להקים ארגון מתחרה שיירש את אונר"א במקום לזרוק אלפי אנשים לרחובות. אני מאמין בתוכניות אסטרטגיות, אין טעם להרוס את הקיים ולפגוע בביטחון שלנו".



על הטענה שאי אפשר לעשות סדר בעזה מבחוץ ושצה"ל נוהג ההססנות בהתנהלות מול הרצועה השיב: "זה לא נכון. אפשר. אני משוכנע בזה מתוך ניסיון אישי. הצבא לא פועל בהססנות, הקבינט הוא בעל הכוח. ראש הממשלה לא מפחד בכלל, אני מכיר אותו והוא לא מפחד מאף אחד. ראש הממשלה מבין שזאת האופציה הנכונה בין כל הגרועות האחרות".
אראל סג"ל התייחס לדבריו: "אתה טוען שהמציאות כופה עלינו לבחור בין דבר לחולירע כפי שכפתה עלינו את שלטון חמאס בעזה".
"אכן", הסביר גלעד, "אנחנו צריכים לדאוג שיהיה שקט בעוטף עזה שכבר הפך לעוטף ישראל. אנחנו יכולים להשיג את זה על ידי חיסול חמאס אך המחיר יהיה נורא. מי יטפל בנטל הזה? מי ידאג לתשתיות? ארגונים בינלאומיים לא יעזרו לנו. אני מתעב את אונר"א, הם היו מוצאים אותי מדעתי בעמדותיהם אך הם הרע ההכרחי".
בהמשך גלעד הגיב להחלטת בג"ץ לאפשר לנשים חולות סרטן ברצועת עזה לקבל טיפול בישראל בניגוד לעמדת מערכת הביטחון: "הסיוע אינו משמש כמישור לחץ על חמאס. חמאס אדיש לחלוטין לגורל העם הפלסטיני והוא משקיע את המלט שהוא מקבל לבניית מנהרות במקום להשקיע בפרויקטים של דיור. זה לא ישפיע על שום דבר".