ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס הבוקר (ראשון) בטקס פתיחת שנת הלימודים, שנערך בבית הספר היסודי ממלכתי-דתי "ברוייאר" ביד-בנימין, להחלטת ארצות הברית להפסיק את המימון לארגון אונר"א. "צריך לבטל את מוסד הפליטות", קבע רה"מ, שהסביר כי המהלך האמריקאי הוא "שינוי מבורך מאוד וחשוב, ואנחנו תומכים בו".
"ביישוב הזה נקלטו עקורי גוש קטיף. עקורי גוש קטיף, והחיים שלהם היו יכולים להיות טרגדיה, אסון נורא", אמר ראש הממשלה בפתח דבריו, והוסיף: "זה התחיל עם כאב נורא, אבל מדינת ישראל וכל אזרחי ישראל פעלו יחד כדי שעקורי גוש קטיף לא יהיו פליטים בארצם. אנחנו קלטנו, והם חידשו את חייהם לחיים נפלאים. יש את הזיכרון, אבל יש את ההווה והעתיד שכבר השתנה, וזה נותן חיים חדשים ותקווה גדולה.
לדבריו, "ככה אנחנו נהגנו במדינת ישראל, גם כשעשינו דבר שאני חושב שלא היה צריך לעשות, אבל קרה - טיפלנו בבעיה. והאם לא באו אלינו עקורים מכל מיני ארצות? ניצולי שואה שנקרעו מאדמתם? מיישובים שהיו בהם, כמו בליטא - 500 שנים, מפולין - 1,000 שנים. הם נעקרו, שרדו ובאו הנה. האם השארנו אותם כפליטים? לא, קלטנו אותם, וכך גם ממדינות ערב, שנעקרו, מאותה מלחמה, מלחמת השחרור. מאות אלפי יהודים שבאו הנה כפליטים ללא כל, השאירו את כל רכושם מאחור. לא השארנו אותם כפליטים, הפכנו אותם לאזרחים תורמים ושווים במדינה שלנו.
"זה לא מה שקורה עם הפלסטינים", המשיך נתניהו, "שם יצרו לפני 70 שנה מוסד מיוחד - לא לקלוט את הפליטים, אלא להנציח את הפליטים. לכן ארה"ב עשתה דבר חשוב מאוד, בזה שהיא מפסיקה את המימון לסוכנות הנצחת הפליטים, שקוראים לה אונר"א. היא סוף סוף מתחילה לפתור את הבעיה. זה דבר חשוב מאוד. צריך לבטל את מוסד הפליטות, צריך לקחת את הכספים ולעזור באמת לשיקום הפליטים, שמספרם האמיתי הוא קמצוץ מהמספר שמדווחת סוכנות אונר"א. זה שינוי מאוד מבורך וחשוב, ואנחנו תומכים בו".