ג'ייסון גרינבלט: "עסקת המאה לא תהיה מוטה לטובת ישראל"
בתוך כך, בעוד בצוות השלום של טראמפ עדיין עובדים על "עסקת המאה", אמש קיים השליח למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, ראיון ברשת רויטרס, במהלכו סיפר כי התוכנית נכנסה לשלב שלפני הצגתה, ודחה פעם נוספת את הביקורת כי היא תהיה מוטה לטובת ישראל.
"אנחנו ניאלץ להגן על התוכנית גם מפני ביקורת ישראלית וגם מפני ביקורת פלסטינית", אמר גרינבלט והוסיף כי הצוות האמריקאי "מוכן לזאת וגם לזאת, אבל אנחנו מאמינים שזוהי הדרך הטובה ביותר קדימה בשביל כולם". עוד הבהיר השליח המיוחד כי אין בכוונת ארה"ב לכפות את ההסכם על אף אחד מהצדדים וכי הם יהיו אלה שייצטרכו להחליט "האם התוכנית מתאימה להם, והאם היא תשפר את חייהם. הישראלים והפלסטינים הם היחידים שיוכלו לבצע את הפשרות האלה", תוך שהוא מציין שבתוכנית אין פשרות בנוגע לצורכי הביטחון של ישראל.
גרינבלט ציין כי הוא מקווה שסעודיה ושאר מדינות ערב ייתמכו בתוכנית, אך הוא לא מצפה מהן "לדחוף את הפלסטינים לקבל עלים תוכנית שהם לא מעוניינים בה". אחת הסיבות לדחיית הצגת התוכנית היא הנתק בין הבית הלבן לבין הפלסטינים, שהחל עם הודעת טראמפ על הכרה אמריקאית בירושלים כבירת ישראל, ולאחר מכן בהעברת השגרירות האמריקאית אליה, וצעדי הקיצוץ האמריקאים בתקציבי הסיוע לפלסטינים.
בראיון שנתן לרשת רויטרס, גרינבלט לא התייחס לתוכן התוכנית המוצעת, וגם לא לוויתורים שישראל תצטרך לבצע בה, אך ציין כי החלק המדיני שבה כבר מכסה את כל נושאי הליבה בתוכנית, והוסיף כי החלק הכלכלי עדיין נמצא תחת עבודה, תוך שהוא אומר ש"כלכלה משגשגת היא קריטית עבור הפלסטינים".