שהר הכלכלה והתעשייה, ח"כ אלי כהן (כולנו) דיבר היום (שני) עם עורך הכלכלה של מעריב, יהודה שרוני, בכנס המנהיגים של מעריב במלון וולדורף אסטוריה בירושלים, והתייחס לסיכויים להקדמת הבחירות ולמערכת הכלכלית של ישראל. כשנשאל האם יוקדמו הבחירות, אמר כהן כי "אין סיבה שהיא לא תסיים והממשלה תכהן עד נובמבר 2019, יש לנו הרבה מה לעשות, אבל מבחינה כלכלית ומדינית, אנחנו במקום טוב. אם נלך לבחירות, זה לא בגלל שאין הסכמה, כי מישהו חושב שנוח לו עכשיו ללכת לבחירות. צריך לבדוק מי מהקואליציה רוצה. אנחנו בנושא הזה ערוכים לקראת בחירות. אנחנו מגיעים לבחירות עם דבר אחד מרכזי - עשייה. אנחנו בנושא הזה מבהירים - אנחנו קידמנו את שכר החיילים בזכות הכלכלה החזקה של ישראל".
מנעת את המיזוג של אגוד ומזרחי
"זאת אחת המערכות הריכוזיות ביותר בעולם המערבי, ומי שמשלם על כך זה לקוחות הבנקים. ראינו מיזוגים על מיזוגים. זה עזר לצרכן? לא. זה גם טוב לעסקים. גייסתי כספים מבנקים, רציתי תמיד אלטרנטיבה, ואמרתי לבנק ישראל שבנושא הזה צריך לבוא ולראות את לקוחות הבנקים, לא רק את הבנקים".
54 אלף זוגות צעירים קנו דירה
"בחרו את המועמד הנכון ביותר לכלכלה הישראלית. לכולנו יש זכרונות טובים מסטנלי פישר, ובעיקר אתה נבחן בתקופת משבר. סטנלי היה כאן ועשה את זה. כחלון ונתניהו לא הכירו אותו, הוא לא חבר של אף אחד. היו עוד מועמדים, רוני חזקיהו, יכל להיות נגיד מצוין, לדעתי. הוא משלב פיקוח על הבנקים ועוד. רוני לא החליט שהוא רצה את זה במאת האחוזים".
"לא הגעתי להיות רק שר הכלכלה ולפתוח מפעלים - רציתי לטפל גם ביוקר המחייה. אנשים נוסעים היום לא לראות אתרים, אלא ללכת לקניון ולקנות מוצרים. בישראל כל אחד רוצה להיות בלעדי - סופר פארם רוצה בלעדיות, כל אחד רוצה בלעדיות. המטרה שלהם היא לצמצם תחרות ולקחת מכם מחיר מקסימלי. אמרו לי שהולכים לעשות עליי תחקיר, בגלל זה. לא אכפת לי. צריך לעשות עבודה ולפתוח את השוק".
"אני מתכוון להיות במפלגת כולנו גם בבחירות הבאות - פחות דיבורים, יותר מעשים. אני חושב שרציפות הוא דבר נכון. הייתי גם רואה חשבון. אני מתכוון להמשיך ולהיות שר הכלכלה והתעשייה. נכנסתי באמצע הקדנציה, בחצי הראשון הייתי יו"ר ועדת הרפורמות, שברנו את מכון התקנים, ואנחנו יוזמים מספר תוכניות שחלק מהפירות שלהם ייראו בשלב מאוחר. בבחירות יבינו מי שינה. אנחנו נהיה במספר דו ספרתי בסוף".