ביקורת חריפה באופוזיציה על החלטת הממשלה לאשר קיצוץ רוחבי בתקציבי משרדי הממשלה על מנת לאשר את תוכנית הגדלת הפנסיות לגמלאי המשטרה. מדובר בקיצוץ של 1.3 אחוזים במשרדי הממשלה ב-2019 ועוד קיצוץ של 1.5 החל משנת 2020 ועד לשנת 2035. עלות התכנית היא 22 מיליארד שקלים שתתפרס עד שנת 2035. יש לציין כי בית המשפט לעבודה קבע כי על המדינה לקיים את ההתחייבות לשוטרים שניתנה להם משנת 2006 שאכן תנאיהם יושוו מה שלא קרה עד כה.
ממשלה שמקצצת "קיצוץ רוחבי" לכולם, בלי סדר עדיפויות, זאת ממשלה שאפשר להחליף אותה במחשבון קסיו.
— Avi Gabbay אבי גבאי (@GabbayAvi) November 18, 2018
אפשר לשנות את זה. להקים ממשלה אמיצה, שקובעת סדר עדיפויות ושמה בראשו את החיים עצמם, מזהה את הבעיות ומטפלת בהן.
גורמים בהסתדרות המורים מותחים ביקורת קשה נגד התנהלות השר בנט בשיחה עם "מעריב" ואומרים כי "הוא הצביע בעד הקיצוץ בתקציב וגם אחרי שהקיצוץ עבר הוא לא פעל כדי לנסות להחריג את המשרד שלו או לנסות למנוע או להקטין אותו. במקום להיות שר החינוך שדואג לעתיד ילדי ישראל הוא דואג לכיסא שלו במשרד הביטחון".
ח"כ מרב מיכאלי כתבה בטוויטר: "מחכות שעות במיון? חודשים לרופאה מומחית? שעות לאוטובוס? צפיפות איומה בכיתות? וברכבת? ממשלת נתניהו אישרה עכשיו קיצוץ רוחבי שיעשה את כל זה עוד יותר גרוע. הקיצוץ הזה קנה לנתניהו דחייה בבחירות, אבל הן יגיעו. רק תזכרו את זה כשהן יגיעו".
אבל לא רק באופוזיציה התנגדו לקיצוץ. סגן שר הבריאות יעקב ליצמן אמר לאחר אישורו כי "מדובר בהחלטה חמורה שתפגע אנושות בבריאות אזרחי ישראל. מחיתי נחרצות בפני רה”מ והשרים על הקיצוץ הצפוי והבהרתי כי זה עלול להביא להרס מערכת הבריאות בישראל. הקיצוץ הצפוי, הגדול ביותר בשנים האחרונות, יביא לפגיעה עד כדי ביטול של התכניות שנועדו להבטיח טיפול נאות באוכלוסיה. ביניהם - התכנית להורדת העומסים בחדרי המיון, התכנית לצמצום הזיהומים, התכנית לשיפור השירות בפגיות, קיצור תורים בהתפתחות הילד ועוד".מחכות שעות במיון? חודשים לרופאה מומחית? שעות לאוטובוס? צפיפות איומה בכיתות? וברכבת? ממשלת נתניהו אישרה עכשיו קיצוץ רוחבי שיעשה את כל זה עוד יותר גרוע. הקיצוץ הזה קנה לנתניהו דחייה בבחירות, אבל הן יגיעו. רק תזכרו את זה כשהן יגיעו.
— Merav Michaeli מרב מיכאלי (@MeravMichaeli) November 18, 2018
"הבהרתי לראש הממשלה כי צורכי הבריאות של אזרחי ישראל הולכים ועולים, לצד העלייה בתחלואת החורף שהחלה והצורך להתמודד גם עם הסיכונים להתפרצויות בתחלואת חצבת ושפעת. אני שב וקורא לשר האוצר ולראש הממשלה להחריג את צרכי הבריאות מחרב הקיצוץ התקציבי ואף להביא להגדלת התקציב לבריאות"..
ואילו שר החקלאות אורי אריאל, שיחד עם השר חיים כץ, היו היחידים שהצביעו נגד הקיצוץ, אמר כי "זוהי חרפה. הקיצוץ המאסיבי במשרד החקלאות יפגע קשות בענף החקלאות. ההצעה הוגשה כמה רגעים לפני כניסת שבת ולא היה לנו כל אפשרות להיערך. בישיבת הממשלה הסברתי כי גם כאן הופכים את החקלאים לשק החבטות לאחר שחוו קיצוץ במים לחקלאות. כל גזרה כזו תפגע בחקלאים הישראלים ותוכניות החיזוק השונות שישנם במשרד לטובת החקלאים".