"הדרמות הפוליטיות לא מפסיקת להגיע: יו"ר מפלגת העבודה הודיע היום (שלישי) כי הוא מפרק את השותפות עם ציפי לבני ולמעשה את המחנה הציוני. גבאי אמר בפתח ישיבת הסיעה בכנסת כי "קיבלתי את עצתו של יצחק הרצוג ושמרתי על השותפות עם ציפי והתנועה במסגרת המחנה הציוני. זה לא פשוט להיכנס לשותפות שמישהו אחר הקים, אבל זכרתי שהתחייבתי לעשות מה שנכון לניצחון בבחירות. אפילו ניסיתי להביא לאיחוד מלא של המפלגות. לצערי זה לא קרה".
עוד אמר גבאי כי "קיוויתי והאמנתי שהשינוי והשותפות החדשה יובילו לצמיחה שלנו, לחיבור של ממש, לפרגון הדדי, אבל הציבור חכם הוא רואה שזה לא מצב הדברים והתרחק".
"אני עדיין מאמין בשותפות, בחיבורים, בלאחד מחנה גדול ומחויב לשינוי, אבל חיבורים מוצלחים מצריכים חברות, עמידה בסיכומים ונאמנות לדרך.
"ציפי, אני מאחל לך הצלחה בבחירות, בכל מפלגה שבה תהיי. אנחנו נמשיך להילחם ולהיות מחויבים לשינוי שעם ישראל רוצה. באתי לפוליטיקה עבור העם ואשאר תמיד בצד שלו".
בתגובה אמרה לבני כי "לא אגיב כעת, אקבל את החלטותיי", קמה ויצאה מהחדר יחד עם אנשיה "התנועה", חברי הכנסת יואל חסון, קסניה סבטלובה, איל בן ראובן ויעל כהן פארן. לאחר מכן כתבה לבני בטוויטר: "תודה למתקשרים, למסמסים ולתומכים. טוב שהותרו הספקות ואפשר להתמקד באתגר הלאומי החשוב שעומד לפנינו, כל המאמינים באמת בדרך - מהפך בבחירות הקרובות".
לאור הפירוק, תמנה סיעת העבודה בכנסת 19 חברי כנסת בלבד.
"זובור בשידור חי"
עוד אמר גבאי, כי הסיעה תחזור לשם מפלגת העבודה ומוותרים על השם המחנה הציוני ובסביבתו בוחנים כעת אפשרות לשלול את תפקיד יו"ר האופוזיציה מלבני. הוא התייחס גם לצעדים עתידיים ואמר: "אני לא שוקט על השמרים. אני מנהל מגעים עם אנשים שאתם יודעים ולא יודעים עליהם. אני מחפש רק אנשים ערכיים שיש להם כוח אלקטורלי. על ציפי לבני אמר כי "אין לה כוח אלקטורלי".
במפלגת העבודה נערכים לקיים ועידה כבר בשבוע הבא. הקריאה שיצאה מישיבת הסיעה היא להגיע אליה מאוחדים. היחידי שתקף בישיבה את המהלך היה איתן כבל.אומץ זה לעשות מה שצריך בשביל לנצח. אפשר לשנות, ואנחנו ננצח pic.twitter.com/8GqjSyvNqc
— Avi Gabbay אבי גבאי (@GabbayAvi) January 1, 2019
"המטרה - להתחבר עם גנץ"
מרבית חברי הכנסת של מפלגת העבודה בירכו על המהלך. ח"כ איציק שמולי אף הסביר כי המטרה כעת היא להתחבר עם בני גנץ. הוא האשים את לבני בניסיון להדיח את גבאי: "כאשר מנסים לעשות את החיבור תוך כדי השארת יו"ר המפלגה בצד. למכור את מקומו בלי שהסכים לכך זה דבר לא מקובל".
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, שלי יחימוביץ' אמרה כי "מדובר בצעד דרמטי, אמיץ ומנהיגותי של אבי גבאי. אי אפשר להתכחש לעובדות: אף שלבני אדם ראוי, ההסכם בינה ובין גבאי לא עבד, ואף להפך: הוא הפחית את האמון של הציבור במפלגה, והיה ברור כי לבני אינה משלימה עם הנהגתו של גבאי. למפלגת העבודה מסורת ואידאולוגיה ברורים, ואני בטוחה שנצלח את המשבר ונצליח בבחירות הקרובות".
ח"כ לאה פדידה אמרה: "אני מגבה באופן מוחלט את המהלך של אבי גבאי לפירוק השותפות עם ציפי לבני. השותפות הזו רק הסבה נזק אלקטורלי. כעת מפלגת העבודה חוזרת לבסיס הערכי והאידאולוגי שלה תוך הבעת תמיכה מלאה של חבריה ביו"ר המפלגה, אבי גבאי"
והיתה גם ביקורת על המהלך: ח"כ סאלח סעד, איש מפלגת העבודה, אמר כי "לא מתקבל על הדעת שהחלטה כזאת מתקבלת ללא דיון והתייעצות. מפלגת העבודה אינה סולטנות ואינה חצר ביזאנטית. אני קורא ליו"ר גבאי לשנות את החלטתו לטובת הציבור והדמוקרטיה בישראל".
מרכז האופוזיציה, ח"כ יואל חסון, איש התנועה, כתב בטוויטר כי "מהיום הראשון גבאי לא קיבל את עיקרון השותפות, השותפות שהביאה 24 מנדטים, התוצאות בסקרים היום הם תוצאה ישירה של הנהגת היחיד של גבאי. מתוך מצוקה של גבאי בתחום הוא הפך את המחנה הציוני למפלגת נישה ודחק את הדגל המדיני - בטחוני. ניהול מדינה זה עסק רציני למדינאים".
מהיום הראשון גבאי לא קיבל את עיקרון השותפות, השותפות שהביאה 24 מנדטים, התוצאות בסקרים היום הם תוצאה ישירה של הנהגת היחיד של גבאי.
— יואל חסון YoelHasson (@HassonYoel) January 1, 2019
מתוך מצוקה של גבאי בתחום הוא הפך את המחנה הציוני למפלגת נישה ודחק את הדגל המדיני - בטחוני.
ניהול מדינה זה עסק רציני למדינאים.