יו״ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין הורה היום (שני) לבטל משלחת של חברי כנסת לאירלנד, בעקבות החוק להחרמת ההתנחלויות. המשלחת, שבה אמורים היו לקחת חלק אייל בן ראובן ואכרם חסון, הייתה אמורה לצאת בחודש מרץ ולמנות שני חברי כנסת שהוזמנו לפגישות עם יו״ר פרלמנט אירלנד וראשי ועדות החוץ והביטחון.



אדלשטיין אמר כי "לא מפתיע שאירלנד שוב מחפשת לפגוע ולהחרים את ישראל. לחוק שיחרים את יהודה ושומרון יש השלכות קשות על היחסים בין המדינות לכן הוריתי לבטל משלחת חברי כנסת לאירלנד שהייתה אמורה לצאת בחודש מרץ. מדינות רבות מבקשות להתארח בכנסת ומזמינות אליהן חברי כנסת".



הוא הוסיף כי "נשמח לנצל את הזמן להגיע למדינה שרוצה לשתף פעולה עם כל מדינת ישראל ולא רק עם חלקים ממנה, במקום לבזבז את זמננו במדינה שמחפשת באובססיביות דרכים לפגוע בה".



לפני שלושה ימים זומנה שגרירת אירלנד בישראל, אליסון קלי, לשיחת נזיפה במשרד החוץ בעקבות המשך קידומה של הצעת החוק שתאסור ייבוא של מוצרי התנחלויות בפרלמנט האירי, הדאל. 
בשיחת הנזיפה, שהייתה חריפה במיוחד, נאמר לשגרירה כי לחקיקה, אותה הגדירו במשרד כצבועה, אנטישמית ושערורייתית, יהיו "השלכות קשות על יחסי ישראל-אירלנד ועל מעמדה באזור", במידה והיא תקודם. עוד נאמר לשגרירה כי "מוטב שאירלנד תתעסק בדיקטטורות ותנועות טרור חשוכות במקום בישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון".
יממה לפני כן אישר הדאל בקריאה ראשונה את הצעת החוק המאפשר להחרים מוצרים המיוצרים בהתנחלויות, בירושלים המזרחית וברמת הגולן, זאת ברוב של 78 תומכים מול 45 מתנגדים. למרות שממשלת אירלנד הביעה את התנגדותה להצעת החוק, רוב הפרלמנט האירי הביע תמיכה בה והיא צפויה לעבור גם בקריאות הבאות.
לפי הצעת החוק, שנקראת "חוק הפיקוח על הפעילות הכלכלית בשטחים הכבושים", ייבוא מוצרים או מכירת סחורות שמקורן ב"שטח כבוש" מהווים עבירה פלילית. הכוונה, כאמור, היא למוצרים שיוצרו ברמת הגולן, מזרח ירושלים וביהודה ושומרון.  אם החוק יעבור, יוטל קנס בסך 250 אלף יורו או חמש שנות מאסר על אלו שיימצאו אשמים בפעילות זו.