ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הודיע היום (שלישי), בתום פגישתו עם ראשי ממשלות הונגריה, צ'כיה וסלובקיה, כי הונגריה הודיעה על פתיחת שלוחה של שגרירותה בירושלים. "אחרי חודשים של מאמצים שהובלתי, יש לנו היום הישג חשוב מאוד", הכריז נתניהו, "הונגריה החליטה לפתוח שלוחה דיפלומטית של השגרירות שלה בירושלים, סלובקיה החליטה לפתוח מרכז חדשנות ותרבות בירושלים, וזה אחרי שצ'כיה הכריזה על פתיחת בית צ'כיה בירושלים. אלה מאמצים שנושאים פרי".
ראש הממשלה ורעייתו שרה אירחו את ראש הממשלה ההונגרי, ויקטור אורבן, ראש ממשלת סלובקיה, פטר פלגריני, וראש ממשלת צ'כיה, אנדריי באביש ורעייתו, לארוחת צהריים במעון ראש הממשלה בירושלים.
בפגישה בין השניים טען נתניהו כי ישראל והונגריה מתמודדות עם איומים משותפים בדמות איראן והאסלאם הרדיקלי. לדבריו, ״אנחנו מתמודדים עם אויבים משותפים. האויב הגדול ביותר לציוויליזציה המשותפת שלנו הוא האסלאם הקיצוני וכוחותיו הרדיקליים והטרוריסטיים, שחותרים להפיל את מטוסינו, להפציץ את ערינו ולרצוח את אזרחינו. שירותי המודיעין שלנו משתפים פעולה, ואני רוצה להודות לך גם על זה".
"יש לנו כמובן אתגר משותף", הוסיף רה"מ. "ראינו לאחרונה את איראן מנסה לבצע פיגועי טרור על אדמת אירופה, בדנמרק ובצרפת, ואנחנו מצפים מכל מדינות אירופה להצטרף למאמץ נגד נותן החסות הגדול ביותר של הטרור בעולם שהוא המשטר בטהראן".
אורבן השיב: "אנחנו חוגגים 30 שנה לחידוש היחסים הדיפלומטיים בינינו לבין ישראל, ואני מבקש להביע את הכבוד שאנחנו רוחשים כלפי העם בישראל וכלפי ראש הממשלה נתניהו, כיוון שהוא מילא תפקיד מכריע בחידוש שיתוף הפעולה בין מדינות מרכז אירופה וישראל".
"שוחחנו קצת על סוגיות פוליטיות", הוסיף אורבן. "הסברתי את החשיבות של הפעילות האירופית והפרלמנט האירופי, לא רק עבור האירופים - תהיה לכך השפעה מסוימת גם כאן. המדיניות שלנו ברורה, אנחנו רוצים שהתוצאה של הבחירות האירופאיות תסייע לנו להיאבק באנטישמיות באירופה. אנחנו נבהיר שאנחנו זקוקים למנהיגים חדשים ולהנהגה באיחוד האירופי, שלעולם לא תממן עוד מכספי ציבור של האיחוד, ארגונים לא ממשלתיים המתערבים בעניינים פוליטיים ונוקטים במדיניות אנטי ישראלית. אנחנו לא מקבלים התנהגות כזאת. כרגע זה קיים, והיינו רוצים לעצור את זה".
הרב שלמה כובש, הרב הראשי של הקהילה היהודית ההונגרית המאוחדת (עמי"ך), בירך על החלטת ממשלת הונגריה לפתוח נציגות בירושלים: "מדובר בצעד חשוב בהתקרבות בין המדינות. ממשלה הונגרית מוכיחה שהיא רואה במדינת ישראל בעלת ברית מובהקת. זהו מסר לקהילה הבינלאומית וגם ליהודי הונגריה, מסר של מחויבות המלמד על כך שמנהיגי ישראל והונגריה לא רק מדברים על שיתוף הפעולה אלה גם מיישמים את המדיניות שלהם בפועל. הקהילה היהודית בהונגריה רואה בעצמה גורם חשוב בבניית היחסים בין שתי המדינות. ההחלטה הזאת שולחת גם מסר חשוב לציבור ההונגרי שהיחסים עם ישראל הם אינטרס לאומי ואין מקום לשנאת ישראל או אנטישמיות בשיח הציבורי והפוליטי בהונגריה, כמו זה שאנו רואים בחוגי הימין הקיצוני".