חזרה לעידן הממשלות המנופחות? ראשי המפלגות הצפויות להקים את הממשלה הבאה הסכימו לשנות את חוק יסוד הממשלה, ולבטל את ההגבלה על מספר השרים המעוגנת בחוק, כך דווח הערב (שבת) במהדורת סוף השבוע של "החדשות". על פי הדיווח, והערכות כי מפתח השרים יעמוד על שני שרים על שר למפלגה בת ארבעה חברי כנסת, ושניים למפלגה עם חמישה ומעלה - זאת ללא הליכוד, ההערכות בדיווח הן שהממשלה תגיע לגודל של בין 26 ל-28שרים, לפחות, דבר שעלול לעלות מאות מיליוני שקלים למשק.



במקביל לכך, מפלגת הליכוד מסרה כי בכוונת ראש הממשלה בנימין נתניהו לבקש מנשיא המדינה ראובן ריבלין ארכה למשא ומתן הקואליציוני, אך ציינה כי הדבר לא נובע מקשיים במו"מ, אלא מעיכובים בלו"ז. בהודעת המפלגה נאמר כי "כמקובל בפעמים הקודמות - ובנוסף ללוח הזמנים הצפוף שכלל את חול המועד פסח, אירועי הזיכרון והעצמאות והאירועים הביטחוניים - בכוונת ראש הממשלה נתניהו לבקש ארכה להרכבת הממשלה מנשיא המדינה".


כזכור, בעבר לא הייתה הגבלה על מספר השרים וממשלתו השנייה של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהוקמה בשנת 2009 הייתה לממשלה הגדולה בתולדות ישראל, עם 30 שרים, כאשר חלקם משמשים כשרים ללא תיק. ב-2013, מפלגת "יש עתיד", שהייתה השותפה העיקרית של נתניהו, קיימה את הבטחת הבחירות של ראשה, חבר הכנסת יאיר לפיד, וחוק יסוד הממשלה שונה, וגודל הממשלה הוגבל ל-18 שרים.

הממשלה ה-34, שכיהנה בכנסת הקודמת, כבר חרגה מההגבלה כאשר בשיאה שירתו בה 21 שרים, אך ללא שינוי חוק היסוד, אלא בהוראת שעה, הפעם נראה כי השינוי בחוק היסוד יאפשר הגדלה משמעותית של הממשלה, וימנע מגבלות אלה גם בעתיד.