התקדמות במגעים בין ישראל לבנון לגבי קביעת הגבול הימי בין המדינות. בעקבות מסע הדילוגים של המתווך האמריקאי בין שתי המדינות. על פי דיווח בעיתון א-שארק אל אווסט, דיוויד סאטרפילד, עוזר מזכיר המדינה לענייני המזרח הקרוב, חזר היום (שלישי) לביירות עם "רושם חיובי" מישראל, ולפיו בירושלים מסכימים להצעה לקביעת הגבול, אך מבקשים מספר הבהרות.
בין ישראל ללבנון יש סכסוך לגבי שטח של 860 קילומטר רבוע, אשר משתרע לאורך אזורים שבהם ביצעה לבנון קידוח לפני כשנתיים. לבנון טוענת שגושים 8 ו-9 נמצאים באזור הכלכלי הבלעדי שלה, ואילון חלק מגוש 9 נמצא במים שישראל טוענת שנמצאים בשטחה. לא מדובר רק בסכסוך של שטח, כי אם גם על הרבה מאוד כסף. מרבצי גז ונפט שהתגלו לאחרונה מול חופי לבנון וישראל צפויים להניב עד 600 מיליארד דולר על פני העשורים הבאים.
בדצמבר 2017 חתמה ממשלת לבנון עם שלוש חברות בינלאומיות על מנת שיבצעו בדיקות לגבי שני הגושים. לבנון צפויה להתחיל לקדוח באזור שליד השטח בנמחלוקת בשנה הבאה. בביירות, שנמצאת במשבר כלכלי, מבקשים לפתור את הסכסוך עם ישראל מהר ככל האפשר על מנת לאפשר לחברות לקדוח גם בשטח המדובר.
גורמים המעורים בנושא צוטטו בדיווח כאומרים שהבכיר האמריקאי "מנסה לקבל תשובות מלבנון", והוסיפו כי זאת הפעם הראשונה שבישראל משדרים מסר חיובי, בניגוד לפעמים קודמות.
אחת מנקודות המחלוקת היא המעורבות של כוח יוניפי"ל במגעים. בלבנון דוחים כל אפשרות למו"מ ישיר עם ישראל ורוצים ועדה משולשת עם האו"ם וארה"ב כמתווכת. אולם על פי הדיווח, ישראל מתנגדת למעורבות של הכוח הרב לאומי משום שאין לו את המנדט הבינלאומי לטפל במגעים לקביעת הגבול כל עוד אין החלטה של מועצת הביטחון בנושא.
היום נועד סאטרפילד בלבנון עם יו"ר הפרלמנט, נביע ברי, ראש הממשלה סעד אל חרירי ושר החוץ גבראן באסיל. בהודעה מטעמו של ברי, נמסר כי "יש התקדמות, אבל זה עדיין לא נגמר".