עוד אמרו במפלגה, כי "האמת שכל האשמה על בחירות חוזרות היא על הליכוד ועל העומד בראשו. לאחר ניסיון כושל להקים ממשלה בתנאים מיטביים היינו מצפים מרה"מ להפעיל לחץ על המפלגות החרדיות והרבנים העומדים מאחוריהן. בכל אופן הצעה שלנו מונחת על השולחן, פרסמנו אותה ברבים ואין בכוונתנו לוותר על עמדתנו העקרונית". המפלגה צפויה להצביע מחר בעד פיזור הכנסת.
חבר הכנסת יאיר לפיד, מספר 2 בכחול לבן, התייחס בטוויטר למתווה שהציע רה"מ נתניהו וטען: "הכי יפה שלקחו את ההצעה של אריאל אטיאס מש״ס וקראו לה 'הפשרה של נתניהו'. זה לא פשרה ולא של נתניהו, זה של החרדים, לטובת החרדים, על הראש של ליברמן".
ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) אמר בתגובה כי "בחירות זה לא דבר טוב למדינת ישראל, מי שעוקב אחרי ליברמן מאז הבחירות הוא לא מדבר כמי שנמצא במו"מ. ליברמן, שהיה צריך להעמיד את התנאים הביטחוניים כדרישה המרכזית שלו, מסיט את כל המדינה בדמגוגיה ובשימוש ציני כנגד הציבור החרדי בשקרים ואי אמת. לא נכון להגיד שלא היו שינויים והסכמנו בלי השינויים או שאנחנו רוצים מדינת הלכה. ניתן לעיין בפרוטוקולים וניתן לראות שהיו הסכמות, כולל עם חברי ישראל ביתנו, בדיונים שהיו בחוק הגיוס. אנחנו לא המתעקשים, מי שבא וכופה את דעתו זו ישראל ביתנו שהביאה חוק ודורשת להעביר אותו ככתבו וכלשונו".
"ליברמן לא רוצה לתת לנתניהו להקים את הממשלה", הוסיף מקלב. "הליכוד יודע כמה אנחנו מתאמצים ויש משהו שמסרב להגיע לישיבות המו"מ, אנחנו נעשה כל מאמץ כדי לא להגיע לבחירות. התעקשותו של ליברמן לא הגיונית ולא ברורה, יש שוני בין הכרעות בתקופת הבחירות לבין תקופת המו"מ, נראה שישראל ביתנו נמצאים בתקופת הבחירות ולא במו"מ".
בתגובה לפשרה שהושגה עם החרדים, פרסמה מפלגת הליכוד הודעה לפיה "מועצת גדולי התורה קיבלה לפני זמן קצר את מתווה רה״מ בעניין חוק הגיוס. זאת פריצת דרך שמאפשרת להשלים את חוק הגיוס. כעת הכדור עבר לאביגדור ליברמן - אם יסכים, יש ממשלת ימין עוד הערב".
חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' כתב לאחר הפרסום על הפשרה: "שלום ליברמן ידידי, בניגוד להערכות שלך ושל רבים אחרים, כל המפלגות החרדיות, כולל אגודת ישראל, מתייצבות מאחורי הפשרה. עכשיו הכדור במגרש שלך. גלה אחריות ותן תשובה חיובית עוד הערב ויאלה בוא נקים ממשלת ימין טובה ונשנה את העולם. פוליטיקה היא אומנות של פשרות ואתה יודע את זה".
בכיר בליכוד, שצוטט בחברת החדשות, הוסיף כי "ליברמן רוצה להפיל את נתניהו, הסיכוי שהמשבר ייפתר שואף לאפס. ליברמן זורק לפח את ההסכמים שנתנו לו במשא ומתן הקואליציוני הזה לציבור הרוסי".
מוקדם יותר היום, הזמין נתניהו את ראשי המפלגות ללשכתו בעקבות משבר החוק הגיוס, אך ליברמן, הודיע שלא יגיע לפגישה. בתוך כך, חברי כנסת מהליכוד התבקשו להתייצב מחר במליאת הכנסת ב-16:00 על מנת להצביע על חוק פיזור הכנסת. בהודעה שנשלחה אליהם, נכתב: "הינכם מתבקשים להיות מחר בשעה 16:00 במליאה להצבעה על חוק פיזור הכנסת. הנוכחות חובה, אין קיזוזים ואין היעדרויות".
ח"כ מיקי זוהר מסר למעריב: "מחר בבוקר אניח את הצעת החוק לפיזור הכנסת. בשעה 16:00 אכנס את הוועדה המסדרת בראשותי כדי לפטור את הצעת החוק מחובת הנחה ל-45 יום. הכוונה היא להביא מיד לאחר מכן את ההצעה לאישור המליאה בקריאה טרומית, ולכן התבקשו כל חברי סיעת הליכוד להיות נוכחים מחר במליאה". יש לציין כי אם המשבר ייפתר עד מחר, ההצעה לא תעלה להצבעה.
נתניהו הסביר מוקדם יותר כי "אני עושה עכשיו מאמץ אחרון להקים ממשלת ימין ולמנוע בחירות מיותרות. אני הנחתי בפני השותפים הצעה לפתרון". לטענת נתניהו, "הפתרון מבוסס על העקרונות שהצבא קבע ועל הנתונים שהצבא קבע - אין שום סיבה לדחות את זה. אני הולך להזמין הערב את כל ראשי המפלגות, אני רוצה לדבר איתם ולנסות יחד למנוע בחירות מיותרות".
ליברמן מיהר להשיב להזמנתו, ואמר: "העמדות שלנו ידועות, אם יקבלו את הדרישות שלי לחוק הגיוס. אין שום בעיה. בשביל לדון על זה אין לי למה לבוא. אם יקבלו את הדרישות שלי יש על מה לדבר ולהמשיך במו"מ". כזכור, לישיבה של ראשי הסיעות הממליצות בשבוע שעבר סירב ליברמן להגיע, בטענה כי ההתראה הייתה מאוחרת מדי.
על פניו, נראה כי נתניהו מצדד למעשה בעמדתו של ליברמן, אשר אמר כי הוא דורש להעביר את חוק הגיוס כפי שעבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת, בהתאם להמלצות הצבא. למרות זאת, הפשרה כפי שהושגה בפועל עשויה לעקר מתוכן את החוק, כאשר היא משאירה בידי הממשלה את מכסות הגיוס והן יהיו ניתנות לשינוי.
כזכור, מוקדם יותר היום הודיעה מפלגת הליכוד כי חבריה נערכים לאפשרות של הקדמת הבחירות. בליכוד גם נערכים לאפשרות שיגישו כבר הערב הצעת חוק לפיזור הכנסת שכן המנדט שקיבל נתניהו מהנשיא להרכבת ממשלה מסתיים ביום רביעי בחצות.