דוברי ראש הממשלה, יונתן אוריך ועופר גולן, הגישו ערעור לבית המשפט המחוזי כנגד ההחלטה לבצע חיפושים בטלפונים הניידים שלהם, במסגרת פרשת הטרדת עד המדינה שלמה פילבר. הערעור הוגש באמצעות פרקליטיהם, עו״ד עמית חדד ועו״ד נועה מילשטיין, יחד עם עו״ד ליאור אפשטיין ועו״ד מאיר ארנפלד המייצגים מעורבים נוספים בפרשה.

במידה ובית המשפט המחוזי לא יקבל את ערעור יועצי ראש הממשלה, בכוונתם לפנות לבית המשפט העליון.

״יש לדחות את בקשת המשטרה למתן צו חדירה לטלפונים. ההיגיון והצדק מחייבים, כי אם פעולות פוגעניות מצד רשויות החוק מגיעים לפתחו ולידיעתו של בית המשפט כבר בשלב החקירה, על בית המשפט לעצור פגיעות אלה כבר בשלב זה. החלטת השלום מעמיקה בצורה אקטיבית את הפגיעה בזכויות המערערים, ומתירה למשטרה להמשיך ולפגוע בזכותם לפרטיות ולהליך הוגן", נכתב בערעור.
לטענת אוריך וגולן, בערעור נחשף כי המשטרה פעלה באופן לא חוקי גם ביחס לטלפונים של מעורבים נוספים בפרשה, נוסף לגולן ואוריך, וכי המשטרה הטיחה בנחקרים מידע שהופק באופן בלתי חוקי במהלך חקירתם. 
כמו כן, לטענתם מתברר כי המשטרה הודתה שהתכוונה מראש לתפוס את הניידים ולחדור אליהם מבלי להוציא צו שופט, וכעת לאחר שנתפסה היא מבקשת מבית המשפט להלבין את פעולותיה.

עופר גולן. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
עופר גולן. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ביחס לאירוע העומד במרכז החקירה נטען בערעור כי המעשה בוצע במסגרת קמפיין הליכוד לבחירות האחרונות, יממה לאחר שפורסמו בחדשות ערוץ 12 תמלילים של חקירות פילבר. ״פרסומים אלה יצרו סערה תקשורתית ופוליטית בעיצומו של קמפיין בחירות. בתגובה לפרסומים אלה, רצו בקמפיין הליכוד להעלות למודעות התקשורתית אמירות אחרות של פילבר ולכן נשלח הרכב – לא במטרה להטריד עד; אלא במטרה תקשורתית-פוליטית להשמיע בתקשורת את אותן אמירות מזכות כחלק מקמפיין הבחירות של מפלגת הליכוד״, נכתב בערעור. 
בנוסף נטען בערעור כי גולן ואוריך ״הינם מהאנשים הקרובים ביותר לראש הממשלה ולבני משפחתו, ומצויים איתו בקשר יום יומי. במסגרת עבודתם, עוסקים המערערים בסוגיות פרלמנטריות שונות, ובשל כך נמצאים בקשר הדוק עם שרים וחברי כנסת. המערערים נמצאים בקשר ישיר ורצוף עם גורמי תקשורת שונים ובכלל זה ראשי מערכות, עורכים, וכתבים ואף מצויים בקשר שוטף עם עורכי דינו של ראש הממשלה. נוכח האמור, תכתובות רבות של המערערים חוסות תחת שורה של חסיונות – חיסיון פרלמנטרי; חיסיון עיתונאי; חיסיון עורך דין-לקוח״.
 
בבקשת הערעור נכתב כי לאור הנימוקים המשפטיים והציבוריים הרבים שהובאו בו, בית המשפט מתבקש להימנע מהוצאת צו חדירה לטלפונים הניידים, ולהורות למשטרה לחשוף את תיעוד חקירתו של אוריך שהוקלדה באופן לא חוקי, לטענת המערערים, לקבוצה פנימית של המשטרה "השלמות 4000".

תחילתה של הפרשה בגילוי כי לפני מספר חודשים נשלח רכב "ברסלבים" שפעל מול ביתו של עד המדינה פילבר על מנת להטריד ולהביך אותו.