"לכחול לבן אין ממשלה לא בגלל צביקה האוזר ויועז הנדל. אין ממשלה בגלל הסרבנות של הליכוד ובגלל שלא הצלחנו לייצר אלטרנטיבה אחרת", כך אומר הבוקר (חמישי) ח"כ עפר שלח (כחול לבן) בכאן ב'. לדבריו, "הליכוד מ-17 בספטמבר לא זז ולו ס"מ מהדרישה האולטימטיבית שלו שנתניהו ראשון ושהגוש שלו הוא 55. בתנאים האלה אין לנו מה ללכת. המו"מ של כחול לבן נועד בראש וראשונה להקים ממשלת אחדות ונכשל בראש וראשונה בגלל שהליכוד לא זז ס"מ", הוסיף.
"נתניהו לבד גורר את מדינת ישראל לבחירות שלישיות והוא עושה את זה אך ורק מסיבות אישיות", הדגיש ח"כ שלח שהיה חבר בצוות המשא ומתן של מפלגתו.
"אני יודע שאנחנו עשינו כל מאמץ ובאמת הפכנו כל אבן כדי לייצר ממשלה. המאמץ הזה והכוונה לא הצליחו כשהמנדט היה אצל בני גנץ אבל הם גם לא ישתנו במהלך 21 הימים הקרובים", הוסיף.
עוד אמר כי "אם ליברמן היה חותם איתנו על הסכם קואליציוני, הייתה פה ממשלה שדואגת לתחבורה ציבורית בשבת ונישואים אזרחיים שליברמן הבטיח לבוחרים שלו ומשנה את המציאות בישראל".
על המגעים שהיו להקמת ממשלת מיעוט אמר: "אנחנו אמרנו שאנו נהפוך כל אבן. אני דיברתי עם אחמד טיבי ואיימן עודה. כחול לבן אמרה והתכוונו שהאפשרות המועדפת היא ממשלת אחדות. עוד אמרנו שמול אפשרות של בחירות שלישיות חובה עלינו לבדוק כל אפשרות ואת זה עשינו אבל בשום שלב לא עמד על הפרק שהרשימה המשותפת תהיה חלק מממשלה של כחול לבן. יש לזה סיבות היסטוריות. הן תמיד היו קיימות והן קימות עכשיו".
בהקשר זה ציין ח"כ שלח כי "כל המגעים שנוהלו מול כל רשימה נעשו על ידי צוות המשא ומתן כשכל חלקי כחול לבן שותפים לו ובאישור הנהגת המפלגה כולל בוגי יעלון. הכל בהתאם לקווים שכחול לבן אמרה". בהמשך דבריו הביע ח"כ שלח פסימיות באשר לסיכויים לכונן ממשלה ב-21 הימים הקרובים.
בעקבות החזרת המנדט להרכבת הממשלה על ידי יו"ר כחול לבן בני גנץ, נכנסה הכנסת לראשונה בתולדותיה לתקופה של 21 ימים, בהם יוכלו 61 חברי כנסת להמליץ על אחד מ-120 הח"כים שהסכים לכך - להיות מועמד לראשות ממשלה. על פי חוק יסוד הממשלה רשאים רוב חברי הכנסת, כלומר 61 ומעלה, לחתום על בקשה לנשיא המדינה, כדי שיטיל את הרכבת הממשלה על המועמד שבשמו נקבו לאחר שהסכים לכך בכתב.
אם ימצא לכך רוב בכנסת יוכלו 61 ח"כים להמליץ לנשיא להטיל את תפקיד הרכבת הממשלה פעם נוספת גם על ראש הממשלה בנימין נתניהו או על יו"ר כחול לבן בני גנץ, וזאת למרות שהשניים נכשלו בניסיון להרכיב ממשלה והחזירו את המנדט לנשיא. עם זאת, החוק אינו קובע שהמועמד לראשות הממשלה חייב להיות יו"ר אחת המפלגות. למעשה, כל אחד מ-120 חברי הכנסת יכול להיות מועמד - אם יצליח לגייס תמיכה של 61 מעמיתיו.
מרגע שיימצא מועמד ש-61 ח"כים הביעו בו תמיכה, יהיה הנשיא חייב להטיל עליו בתוך יומיים, ללא שיקול דעת, את הרכבת הממשלה. לרשות המועמד יעמדו 14 ימים בלבד כדי להשלים את המשימה. אם לא הוגשה בקשה על ידי רוב חברי הכנסת, או שחבר הכנסת שנבחר לא הרכיב ממשלה בתום המועד, או שהודיע לנשיא שאין בידו להרכיב ממשלה - על הנשיא להודיע על כך מיידית ליו"ר הכנסת.
עם הודעתו מוכרז על פיזור הכנסת ועל קיומן של בחירות חדשות לכנסת ה-23 בתוך 90 יום. הבחירות לכנסת יתקיימו ביום שלישי האחרון שלפני תום 90 הימים מיום הודעת הנשיא. התאריך שמוזכר כעת כמועד אפשרי לבחירות הוא 3 במרץ. במערכת הפוליטית מעריכים כי בשל הפלונטר הפוליטי יהיה קשה עד בלתי אפשרי לרכז תמיכה במועמד שיזכה לתמיכה של 61 ח"כים וישראל תלך למערכת בחירות בפעם השלישית בתוך שנה.