יו"ר הימין החדש, איילת שקד, התייחסה הבוקר (שני) בראיון לתכנית של גיא פלג ב-103FM לפלונטר הפוליטי, שנראה כי יימשך גם לאחר מערכת בחירות נוספת, והבהירה כי היא "עושה כל מאמץ כדי שליברמן יחבור לגוש הימין".  



"לצערי הרב, פנינו לבחירות", אמרה שקד, שהוסיפה: "אני עושה כל מאמץ כדי שליברמן יחבור לגוש הימין. לצערי הרב אנחנו בדרך לבחירות מיותרות ויקרות. זו הפקרות פוליטית. גם ראשי כחול לבן קיבלו הצעה מאוד הגונה מראש הממשלה והיו צריכים לכהן חצי שנה תחת נתניהו".



אפסו הסיכויים?
"נראה שכן".




את תוהה מדוע אנשי כחול לבן לא קיבלו את הצעת נתניהו שלדעתך היא מאוד נדיבה. התשובה היא פשוטה, הם מתכוונים, גם אם זה נדיר בפוליטיקה הישראלית, לעמוד מאחורי ההבטחה הברורה שנתנו לבוחר.
"אני רוצה להסביר לך משהו על פוליטיקה. בפוליטיקה צריך לדעת גם לעשות פשרות. מכיוון שתוצאות הבחירות הם תיקו והם לא יכולים להרכיב לבדם ממשלת 61, הם צריכים לדעת שיש לקבל את הכרעת הבוחר – הקמת ממשלת ימין. עליהם להבין שלעיתים יש להתפשר גם על דברים שחשובים להם. זו הפוליטיקה. בשביל מדינת ישראל הדבר הנכון היה להקים ממשלה גם אם נתניהו ימשיך בתפקידו לעוד חצי שנה, צריך להבין שחצי מהציבור בחר בו. ההחלטה שלהם היא חסרת אחריות ולא נכונה מבחינה פוליטית".

אמרת לאחרונה ש'מערכת המשפט הפכה את שרי הממשלה לשרי צל'. האם את לא חושבת שיש להגביל את כוחם של השרים המכהנים לא כשרים בממשלה נבחרת אלא כשרים בממשלת מעבר?
"לא. כשממשלה נבחרת היא נבחרת עד שקמה ממשלה חדשה. זה מה שמגדיר חוק יסוד הממשלה. במציאות נורמאלית, כשיש בחירות אחת ל-4 שנים וקמה ממשלה, אין סיבה שבשלושת החודשים האחרונים של אותה ממשלה היא לא תתפקד. אנחנו נמצאים במצב אבסורדי בו לא מטפלים בסל התרופות, במינויים לחברות ממשלתיות ודברים תקועים סתם וללא סיבה".

השאלה היא אם העם נתן לכם את הסמכות. זה ההבדל בין ממשלה נבחרת לממשלת מעבר זמנית. את כיהנת ומבקשת לחזור לכהן במשרד המשפטים. תחתייך הייתה מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור, והנה אנחנו רואים ששר בממשלה זמנית ביקש להעביר עובדת ציבור מוערכת, גם לטענתך, מתפקידה מהיום להיום ורק בג"ץ עמד בפרץ ומנע משר לבצע סוג של מחטף בממשלת המעבר.
"אני חושבת שזכותו של השר למנות מנכ"ל למשרת אמון. שר לא יכול לתפקד במשרד בלי מנכ"ל שמשמש כזרוע הארוכה שלו. אם שר המשפטים שהחליף אותי רוצה להחליף מנכ"ל – צריך לאפשר לו זאת. הוא רצה להביא מנכ"ל מבחוץ ולא אפשרו לו. אני חושבת שזה לא נכון ופוגם בציבור כולו כי שרים לא יכולים לעבוד כמו שצריך. עד שנות ה-90 שרים עבדו כרגיל גם בתקופת בחירות. בשנות ה-90 פתאום התחילו לשים הגבלות. תראה את הצביעות, בייניש מונתה לבית המשפט העליון בממשלת מעבר, אחר כך כשהפכה להיות נשיאה היא לא אפשרה לפרידמן לכנס את הוועדה למינוי שופטים בממשלת מעבר. זו התדרדרות שקרתה עם השנים וצריך להחזיר את הגלגל לאחור ולהיצמד לחוק היסוד".