מחר בחצות (בין רביעי לחמישי) תסתיים תקופת 21 הימים בהם יכול כל אחד מחברי הכנסת לאסוף רוב של 61 חתימות ולהקים ממשלה, ואם לא תהיה תפנית דרמטית ובלתי צפויה עד אז, מדינת ישראל תצא למערכת בחירות שלישית בתוך פחות משנה.
אתמול כזכור, הודיע מספר שתיים בכחול לבן, יאיר לפיד, על כך שהוא מוותר על הסכם הרוטציה בינו לבין יו"ר המפלגה, בני גנץ, במקרה ואכן יצא לדרך סבב נוסף של בחירות. ההחלטה הזאת הגיעה בעקבות דבריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שהאשים את לפיד בכך שהוא הגורם שמונע ממשלת אחדות בין הליכוד וכחול ולבן, ואמר כי "גנץ צריך לוותר על הווטו של לפיד".
האפשרות הנוספת עליה דנו בימים האחרונים במערכת הפוליטית כמפלט לקיום בחירות שלישיות, היא הצטרפותה של ישראל ביתנו לממשלת ימין צרה בראשות נתניהו, דבר שהתרחק עוד יותר מלהתאפשר בעקבות הדברים שאמר אתמול יו"ר המפלגה, אביגדור ליברמן, בכנס בו נפגש עם כ-60 ראשי רשויות מקומיות וציין כי "ישראל ניצבת מול אתגר כפול - ביטחוני וכלכלי, ולא ניתן לתפקד במסגרת מצומצמת של ממשלה צרה, שתהיה צרה גדולה למדינה".
בליכוד בינתיים נמשכת הסערה סביב קיום הפריימריז. לאחר שכבר סוכם כי מפלגת השלטון תקיים בחירות פנימיות, גם לרשימה וגם לראשות, פורסם כי חה"כ דוד ביטן, המקורב לנתניהו, החל להחתים חברי מרכז על טופס הקורא לביטול הפריימריז. זמן קצר לאחר מכן הודיע ראש הממשלה בעצמו כי "אם יוחלט על בחירות כלליות - יהיו פריימריז לראשות הליכוד". גדעון סער, שהכריז על מועמדותו וצפוי להיות המתחרה המרכזי מול נתניהו, בירך את ראש הממשלה על הודעתו וצייץ בחשבון הטוויטר שלו כי "הליכוד היא התנועה הפוליטית הגדולה בישראל ולה מסורת דמוקרטית מפוארת. אנו נקיים מערכת בחירות חיובית, מכבדת ונקיה בה אציג תוכניות ועמדות ברורות בכל תחומי המדיניות. חברי הליכוד יכריעו".