שר המשפטים אמיר אוחנה התייחס הערב (שבת) להחלטת המשנה לפרקליטת מחוז תל אביב, עו"ד אורלי בן ארי גינזברג, לוותר על מינויה לממלאת מקום פרקליט המדינה. בראיון לתוכנית 'פגוש את העיתונות' בערוץ 12, ציין אוחנה כי על בן ארי הופעלו לחצים לוותר על התפקיד. "אני הייתי עד לשורה של לחצים מאוד כבדים, שהבשילו בסופו של דבר להחלטתה של אורלי בן ארי. זה סוג של אקדח על השולחן. אני לא יודע מהו האקדח ומי הניח אותו בדיוק, אבל זה מצער אותי מאד לראות שכך מתנהלת המערכה, וגם דורש בעיני בירור ובדיקה של האופן שבו מתנהלת המערכת", אמר אוחנה.
עוד הוסיף אוחנה כי "ההחלטה שלה היא בוודאי מצערת ומאכזבת, אבל אני אמשיך לפעול בהתאם לחוק על מנת לחזק את אמון הציבור בפרקליטות. אני חושב שזו לא שעתה היפה של הפרקליטות. אני שואל את עצמי מי יסכים להכנס לתופת הזו. אני חולק על החלטת הביניים של בג"ץ שהסתמכה על מצג שווא שהוצג על ידי התנועה לאיכות השלטון".
בהודעה של בן ארי שפורסמה אמש בתוכנית 'אולפן שישי' בערוץ 12 נכתב, כי "אחרי כשלושה עשורים של עבודה מקצועית ומסורה בפרקליטות, אשר יקרה לי כל כך ובה אני מאמינה, מתנהל "מחול שדים" במערכת המשפט, שבעל כרוחי אני חלק ממנו. נבחרתי על ידי שר המשפטים לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה ואני סמוכה ובטוחה ביכולתי ובכישוריי למלא תפקיד זה בהצלחה".
עוד כתבה בן ארי גינזברג, כי "הניסיון להפוך את הבחירה בי לעניין פוליטי ולהציגו כחלק ממהלך שנועד לפגוע בשלטון החוק, או בעצמאות שיקול הדעת של הפרקליטות – הוא מצער וסותר את התנהלותי וערכיי מאז או מתמיד", המשיכה בן ארי גינזברג, "האווירה שנוצרה מאיימת לפגוע באמון הציבור בפרקליטות ולשחוק אותו עוד יותר. אינני מוכנה שעל גבי תיגרם למערכת המשפט פגיעה נוספת, כל עוד בכוחי למנעה".
"למרות הזכות הכרוכה בחובה להוביל את הפרקליטות בתקופה רגישה זו, אני רואה לנכון להעדיף את טובת הציבור והאינטרס הציבורי, על פני שאיפותיי האישיות", כתבה בן ארי גינזברג. "אי לכך, אני חוזרת בי מהסכמתי לעמוד בראש הפרקליטות, היקרה לי כל כך. אמשיך, כפי שפעלתי עד כה, לתרום למערכת ככל יכולתי בכל תפקיד שיוטל עליי. אני מודה לשר המשפטים על האמון שנתן בי, מודה לכל הפרקליטים ולגורמים רבים גם מחוצה לה, שקיוו כי אנווט את הספינה, אך בעת הזו – המערכת ואמון הציבור חשובים לי יותר".
כזכור, ביום רביעי השבוע הוציא בג"ץ צו מניעה זמני למינויה של בן ארי גינזברג לתפקיד מ"מ פרקליט המדינה. ההחלטה התקבלה דקות בודדות לפני תחילתו של טקס חילופי פרקליט המדינה בירושלים. את הצו הוציא השופט מני מזוז, לאחר שהשופט נעם סולברג פסל עצמו מהדיון עקב קרבתו לשלמה למברגר, שהיה אחד המועמדים לתפקיד.
ההחלטה הגיעה בתגובה לעתירה שהגישה התנועה לאיכות השלטון כנגד מינויה של בן ארי גינזברג לתפקיד מ"מ פרקליט המדינה. בעתירה נכתב כי נוכח החשש הכבד כי הטלת תפקיד ממלאת מקום פרקליט המדינה חסר סבירות קיצוני ומונע כולו משיקולים זרים, מחוסר ניקיון כפיים ומחוסר תום לב ולנוכח אינדיקציות לכך שהשיקולים בבסיס ההחלטה עניינם החלשת שומרי הסף וגורמים במערכת אכיפת שלטון החוק הנוגעים וקשורים לתיקי החקירה של ראש הממשלה בנימין נתניהו.