בית משפט השלום בתל אביב אישר היום (ראשון) את בקשת המשטרה לחיפוש מוגבל במכשיר הטלפון הנייד של עופר גולן, אך דחה בקשה נוספת לבחינת מכשירו של יונתן אוריך, לאחר שטענו שמכשירי הטלפון הנייד שלהם נפרצו בניגוד לנהלים במהלך החקירה. בית המשפט קבע כי לאחר עיון בתיק החקירה ושמיעת טענות הצדדים, נקבעה ההחלטה באופן שמצמצם את הפגיעה בפרטיות החשודים בפרשה. ההחלטה הגיעה לאחר מספר ערעורים שהוגשו על ידי היועצים לבית המשפט.
בהחלטת בית המשפט נקבע כי קיים רקע לחיפוש בטלפון הנייד של עופר גולן. עורכי הדין המייצגים את גולן מתכוונים לערער על ההחלטה. ״אנחנו מברכים על החלטת בית המשפט שקיבל את עמדתנו. לאחר שבית המשפט העליון קבע שנפלו פגמים קשים, חוזרים ונשנים, בחקירת יועצי ראש הממשלה, היום קבע בית משפט השלום באופן סופי שלהפרות האלה יש מחיר - דחיית הבקשות למתן צווים. זהו למעשה המסמר האחרון שצריך להוביל לסגירת תיק החקירה נגד יועצי ראש הממשלה", הגיבו עורכי הדין עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין לקביעת בית המשפט.
כזכור, הבקשה לחיפוש בטלפונים של יועצי נתניהו הגיעה בעקבות חשד להטרדת עד המדינה בתיק 4000 (פרשת בזק־וואלה), שלמה פילבר, והטענה כי "מדובר בהטרדה בנסיבות מחמירות". "אין סיבה שלא לאפשר שימוש בניידים כחלק מפעולות החקירה", אמר אז הטוען המשטרתי במהלך הדיון בבית משפט השלום בתל אביב, שציין כי נדרשות פעולות חקירה נוספות בעניינם.
בחודש שעבר, בית המשפט העליון קיבל באופן חלקי את ערעורם של יונתן אוריך ועופר גולן, שביקשו למנוע מהמשטרה לערוך חיפוש במכשיריהם הניידים. ההחלטה הייתה לבצע צווי חיפוש במכשירי הטלפון הניידים של ארבעה חשודים במעורבות בביצוע עבירת הטרדה כלפי עד המדינה פילבר,באמצעות כריזה מחוץ לביתו במהלך מערכת הבחירות האחרונה.
שופט ביהמ"ש העליון, השופט יוסף אלרון, קבע אז כי התיק יוחזר לבית משפט לבחינת השאלה אם צווי החיפוש המבוקשים מבוססים על מידע שהושג מחיפוש שבוצע שלא כדין במכשירי הטלפון הניידים וכי אם יימצא שהמידע שעל בסיסו התבקשו הצווים הושג מחיפוש קודם שבוצע שלא כדין במכשיריהם, צווי החיפוש יבוטלו, כפי שהתממש באופן חלקי היום. "המטרה לא מקדשת את האמצעים", אמר אז השופט אלרון.