למעלה מ־45 נשיאים, ראשי ממשלה, נציגים של בתי מלוכה וראשי פרלמנטים מאירופה, צפון אמריקה ואוסטרליה ישתתפו השבוע, בהזמנת נשיא המדינה, בפורום השואה העולמי החמישי “זוכרים את השואה, נלחמים באנטישמיות” בבית הנשיא.
בתוכנית "מה בוער" בגל"צ דווח כי מתוך 800 המוזמנים לטקס, רק 30 הזמנות מיועדות לניצולי שואה, וכי הדבר עורר כעס בקרב ניצולים רבים המעוניינים להגיע לאירוע ולא הוזמנו.
השר להגנת הסביבה, זאב אלקין, הגיב לפרסום בציוץ בטוויטר, בו כתב כי למרות שמאוד רצה להגיע, הוא מעביר את הזמנתו לטקס לניצול שואה. אלקין קרא לחבריו השרים לפעול כמוהו ולוותר על מקומם באירוע.
אני שומע בשידור בתוכנית של רזי שרק 30 ניצולי שואה קיבלו הזמנות לטקס ביד ושם ביום ה׳, ורבים מניצולי שואה לא הצליחו לקבל הזמנות. אני הוזמנתי לטקס הזה ומאוד רציתי לבוא בגלל חשיבות זכרון השואה, אבל אני מחליט עכשיו להעביר את הזמנתי לניצול שואה שלא הוזמן. מציע לחבריי השרים לעשות כמוני
— Zeev Elkin (@zeev_elkin) January 20, 2020
מטעם יד ושם נמסרה הבהרה לגבי הזמנת ניצולי שואה לאירועי פורום השואה הבינלאומי: "האירוע אינו טקס ציבורי אלא התכנסות של מנהיגים. האולם מכיל 780 מקומות בלבד- שכמחציתם הם המנהיגים ומשלחות מצומצמות שלהם. לניצולי שואה ומלוויהם נשמרו מלכתחילה 60 מקומות והן הוזמנו לארוע ע"י מרכז הארגונים של ניצולי השואה בישראל. חשוב לציין שעל פי נתונים שפורסמו לאחרונה חיים בישראל למעלה מ-100 אלף ניצולי שואה, כך שלא יתאפשר להזמין את כולם ואף לא מחציתם".