סקר "מעריב": על רקע יציאתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לביקור בזק בערב הסעודית והדיווחים על החיסונים המתקרבים לישראל, הליכוד בראשותו הגדילה ב־2 מנדטים את יתרונו על פני ימינה של ח"כ נפתלי בנט - כך עולה מסקר "מעריב סופהשבוע" שפורסם היום (שישי).
לפי הסקר שנערך על ידי מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס, אם הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד הייתה מקבלת 29 מנדטים וימינה 23. בסקר שנערך לפני שבוע קיבלו הליכוד 27 מנדטים וימינה 24.
על פי הסקר הנוכחי, יש עתיד-תל"ם של ח"כ יאיר לפיד מתחזקת במנדט – ל־19 מנדטים, הרשימה המשותפת לא מצליחה להיחלץ מהשפל בעקבות הסכסוכים הפנימיים ותקועה עם 11 מנדטים.
כחול לבן, חרף סדרת הראיונות בתקשורת של שר הביטחון בני גנץ, יורדת במנדט ל־9 מנדטים בלבד. גם ש"ס יורדת במנדט ל־8 מנדטים, ושלוש המפלגות האחרות - ישראל ביתנו (8 מנדטים), יהדות התורה (7 מנדטים) ומרצ (6 מנדטים) שומרות על יציבות.
גם בסקר הנוכחי, העבודה בראשות ח"כ עמיר פרץ, עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר, הבית היהודי בראשות הרב והשר רפי פרץ וגשר בראשות אורלי לוי־אבקסיס לא עוברות את אחוז החסימה.
מניתוח התוצאות עולה עוד כי גוש הליכוד־חרדים הגדיל את כוחו ב־2 מנדטים לעומת הסקר הקודם ל־44 מנדטים. בסקר השתתפו 548 חברים בפאנל המשיבים של פאנלס, וטעות הדגימה המרבית עומדת על 4.3%.
סקר 103FM: רוב דחוק בציבור בעד הקדמת הבחירות
סקר שערך מכון המחקר מאגר מוחות בראשות הפרופסור יצחק כ"ץ, עבור תוכניתו של ניסים משעל ב-103FM, מגלה כי 53 אחוזים מבעלי הדעה דווקא תומכים בהליכה חוזרת אל הקלפיות.
על פי הסקר, את רשימת המנדטים מובילה מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו עם 30 מושבים, בעוד מפלגת כחול לבן בראשות בני גנץ עומדת על 9 מנדטים. המפלגה השנייה בגודלה, על פי הסקר, היא ימינה בראשות נפתלי בנט, אשר שומרת על גובהה עם 22 מושבים בכנסת הבאה. אחריה יש עתיד-תל"ם בראשות יאיר לפיד עם 17 מנדטים, ואז הרשימה המשותפת, שבתום שבוע סוער מתייצבת על 13 מנדטים, ירידה של 2 מושבים מכוחה בכנסת הנוכחית.
ומה בדבר מפלגות החרדים? ש"ס זוכה ל־9 מנדטים, בעוד יהדות התורה ל־8. מנגד, ישראל ביתנו עם 7 מנדטים ומרצ סוגרת את הרשימה עם 5 מושבים בכנסת הבאה. גם הפעם מפלגת העבודה כלל לא עוברת את אחוז החסימה.
סיכום הנתונים מגלה כי כוחו של גוש הימין־חרדים מתחזק - זאת, כמובן, אם הליכוד וימינה ישבו באותה קואליציה אחרי הבחירות. גוש כזה מגיע בסקר שלנו ל־69 מנדטים. הגוש שמולו, הכולל את מפלגות המרכז, השמאל והרשימה המשותפת, עומד על 44 מנדטים בלבד. בתווך, מפלגתו של אביגדור ליברמן עם 7 מנדטים, לא יכולה לשנות את התמונה הפוליטית הברורה העולה מהתוצאות.
מאוכזבי כחול לבן השמיעו קולם
במכון מאגר מוחות ציינו כי קרוב לרבע מהנשאלים לא השיבו או ציינו כי טרם החליטו במי יבחרו בבחירות. מתוכם, היו בעיקר כאלה שהעידו כי הצביעו לכחול לבן. בשאלה אחרת, ציינו שליש מהנשאלים כי בכוונתם לשנות את הצבעתם בבחירות הבאות, וגם כאן - רוב מכריע של אלה המעידים על כוונתם לבחור אחרת (כ־80 אחוזים) ציין כי הצביע לכחול לבן.
"לתשומת לבם של הקמפיינרים השונים, יש כאן, תחת עננת הבחירות, שני 'מאגרי מנדטים'", הסביר כ"ץ לניסים משעל, "גם אלה שמתכוונים לשנות את העדפתם וגם המתלבטים והמאוכזבים". לדבריו, אלה שני מאגרים שונים, המהווים פוטנציאל של "40 אחוזים ויותר", השווה ערך במקרים מסוימים אפילו ל־30 מנדטים שיכולים לנוע ממפלגה למפלגה.
"כרגע, זה עדיין לא יום הבחירות", הדגיש, "המאגרים האלה חונים בחלקם (15-10 מנדטים) אצל ימינה. יש המחכים ל'כוכב חדש', ומאוכזבים אחרים עלולים כלל לא להגיע להצביע בסוף".
"אין ספק שיש כאן מאגר אלקטורלי פוטנציאלי מאוד משמעותי", סיכם כ"ץ, שהבטיח עוד שינויים דרמטיים במפה הפוליטית בחודשים הקרובים.
נראה כי שאלת הבחירות כבר הוכרעה - אלה יוכרזו בקרוב. ביום שאחרי הכרזתן, ייפתחו הרבה שאלות חדשות, שבחלקן הגדול נותרו ללא מענה בכל הסבבים הקודמים. האם יציבות פוליטית מחכה לנו בשנת 2021? התשובה, כמו שאומרים בצד השני של העולם - "Too Close to Call".
הסקר נערך אתמול ושלשום (רביעי וחמישי) והשתתפו בו 503 נשאלים בגילי 18 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה. גודל הטעות הסטטיסטית עמד על 4.4 אחוזים ברמת ביטחון של 95 אחוזים.