ברשות הפלסטינית משדרים פסימיות ביחס לתוצאות הביקור של ביידן, על רקע המתיחות ביחסים שבין רמאללה לממשל בבית הלבן בחודשים האחרונים. בכוונת ההנהגה הפלסטינית לדרוש את פתיחת השגרירות האמריקאית במזרח ירושלים. בתחילת החודש שעבר שוחח יו"ר הרשות אבו מאזן בטלפון עם שר החוץ האמריקאי אנתוני בלינקן ומחה על כך שהממשל לא מפעיל לחץ על ישראל. לפי הודעה שפרסמה לשכתו של אבו מאזן אמר יו"ר הרשות לבלינקן: "תפסיקו לשתוק על מה שקורה בשטח".
לפי דיווחים, ארה"ב ביקשה מישראל להימנע מנקיטת צעדים ביו"ש ובמזרח ירושלים, שעלולים להגביר את המתיחות, עד לאחר ביקורו של ביידן. במקביל, עוזרת שר החוץ האמריקאי למזרח התיכון, ברברה ליף, וסגנה האדי עמר, "דילגו" שלוש פעמים בין ירושלים לרמאללה כדי לצנן את האווירה.
ביידן צפוי להיפגש מחר עם אבו מאזן ועם בכירים פלסטינים נוספים בבית לחם. לדברי חסיין א־שייח', מזכ"ל הוועד הפועל של אש"ף, במוקד השיח הפלסטיני מול ארה"ב תעמוד סוגיית ירושלים. לדבריו, הנושא עלה בשיחות שקיימו גורמים פלסטיניים עם נציגים אמריקאיים, לקראת הביקור. "אנחנו רוצים להבטיח שיישמר הסטטוס־קוו בכל האתרים בירושלים, הנוצרים והמוסלמים", אמר א־שייח'. הוא הוסיף כי הפלסטינים ידרשו מביידן לממש את הבטחתו לפתוח מחדש את הקונסוליה האמריקאית במזרח ירושלים, ששימשה בפועל שגרירות ארה"ב עבור הרשות הפלסטינית במשך עשרות שנים.
עוד הוסיף כי גורמים אמריקאיים הציעו לפלסטינים לפתוח קונסוליה ברמאללה, "הבירה המנהלית של הגדה המערבית", ולמנות שליח אמריקאי מיוחד המתמקד בעניין הפלסטיני, אבל ההנהגה הפלסטינית דחתה את ההצעה והדגישה את הצורך לפתוח מחדש את הקונסוליה בירושלים בלבד. בכיר בפת"ח אמר ל"וושינגטון פוסט" כי ישראל ביקשה מארה"ב לסייע לפלסטינים משום שהיא רואה בכלכלה פלסטינית יציבה אמצעי חשוב לסיכול טרור. הוא גם ציין כי אבו מאזן לא צפוי להעלות את נושא מותה של העיתונאית שירין אבו עאקלה. "ארה"ב, וכך גם הרשות הפלסטינית, החליטו למכור את דמם של שירין ואזרחים אמריקאים".
עומר אבו חביב, תושב הכפר סלפית, אומר כי הוא מסכים עם רוב הביקורות על אבו מאזן והרשות הפלסטינית ועם הטענות שהם משתפים פעולה עם ישראל למען הרווח האישי שלהם."אם תגיד מילה אחת של ביקורת, שירותי המודיעין יחקרו אותך", אמר.