לאחר החתימה על הסכם הגבול הימי עם לבנון מוקדם יותר היום (חמישי) בבסיס האו"ם בנאקורה, ראש הממשלה, יאיר לפיד, נועד הערב עם המתווך האמריקאי בשיחות ישראל–לבנון, עמוס הוכשטיין: "זהו הסכם היסטורי שמחזק את ביטחון ישראל, את כלכלת ישראל ויביא יציבות לאזור - וזו הייתה המטרה העליונה לכל הדבר הזה".
נסראללה: "ההסכם הימי אינו כרוך בנורמליזציה עם ישראל, זהו ניצחון גדול ללבנון"
"יום היסטורי": נשיא לבנון חתם על הסכם הגבול הימי עם ישראל
בפתח הפגישה, הודה לפיד להוכשטיין על מעורבותו במשא ומתן. "זה לא היה קורה בלעדיך ובלי התמיכה של ביידן. זה הסכם היסטורי שמביא יציבות לאזור. ישראל החלה בייצור הגז מאסדת כריש ונתחיל לייצא את הגז בדיוק כשהעולם צריך אותו", אמר לפיד. הוכשטיין הוסיף: "זה יום היסטורי לשתי המדינות שמעולם לא סיימו את מצב המלחמה. ההסכם מבצר את הביטחון הישראלי ומעניק יציבות כלכלית למדינות. כמו שאמרתי לבנון - זה התחלה של יום חדש".
"עמוס, אני רוצה להודות לך ולצוות שלך על כל העבודה, הלא פחות מנהדרת, בביצוע העסקה בינינו לבין לבנון. העסקה הזו לא הייתה מתאפשרת בלעדיך ובלי התמיכה של הנשיא ביידן, שהיה שם בשבילנו לאורך כל הדרך. אנחנו מעריכים מאוד את מחויבותו של הנשיא ביידן לישראל, כפי שאנחנו מעריכים את מחויבותך לכל התהליך.
"זהו הסכם היסטורי שמחזק את ביטחון ישראל, את כלכלת ישראל, ויביא יציבות לאזור - וזו הייתה המטרה העליונה לכל הדבר הזה. ישראל התחילה להפיק גז משדה "כריש", ואנחנו נהפוך לספקית עיקרית של גז טבעי לאירופה בתקופה שבה העולם זקוק לזה כל כך.
"אנחנו מודים ושמחים על כך, והממשלה כולה שולחת את ברכותיה ותודתה. כידוע לך, אנחנו הצבענו על כך הבוקר, ואנחנו מעריכים את מחויבותך. אתה עבדת ממש קשה על זה במשך חודשים ארוכים עם הצוות המסור שלך, אז שוב תודה על כל העבודה הנהדרת".
בפגישה השתתפו גם שרת האנרגיה קארין אלהרר, היועץ לביטחון לאומי וראש המל"ל ד"ר איל חולתא, מנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז וגורמים נוספים.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בירך על הסכם הגבול הימי שנחתם בין ישראל ולבנון. לדבריו, ההסכם מכין את הקרקע לייצוב ושגשוג האזור. "אני גאה לברך את ישראל ולבנון על הסכמתן לפתרון סכסוך הגבולות הימיים ארוך השנים ביניהן", מסר. "היום נקטו הצדדים את הצעדים האחרונים להכנסת ההסכם לתוקף - והגישו את הניירת הסופית לאו"ם בהשתתפות ארצות הברית".
לפיד התייחס לחתימה על ההסכם במעמד החתימה בישיבת הממשלה ואמר: "זהו הסכם שמחזק ומבצר את בטחון ישראל ואת חופש הפעולה שלנו מול חיזבאללה והאיומים מצפון. יש קונצנזוס נדיר בכל מערכות הבטחון על החיוניות של ההסכם. שר הבטחון בני גנץ, צה"ל, מוסד, שב"כ והמל"ל, כולם כאחד חתומים על המהלך ועל תרומתו לבטחון ישראל ולצרכים המבצעיים שלנו".