על פי דיווחים שונים, גורמים אמריקאים מביעים דאגה מנוכחותם המרכזית הצפויה של חבר הכנסת איתמר בן-גביר וחבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' בממשלת נתניהו המיועדת. על כך, אלון פנקס, לשעבר הקונסול בניו יורק, שוחח הערב (חמישי) עם אריה אלדד ובן כספית ב-103FM.
בפתח השיחה, אמר פנקס: "אנחנו כל הזמן יוצאים מנקודת הנחה שיש וטו אמריקני ולחץ אמריקאי ואופוזיציה אמריקאית רצינית למינוי של - במקרה הזה סמוטריץ' - אבל של מאן דהוא במשרד הביטחון. אנחנו לא יודעים את זה כעובדה. מאוד יכול להיות שהלחץ והווטו והדיבורים האלה מקורם בירושלים במהלך הרכבת הקואליציה. אני בכלל לא בטוח שהנשיא ביידן ישב עם אוסטין, מזכיר ההגנה האמריקני, ועשו הערכת מצב על סמוטריץ'".
פנקס הוסיף כי "מצד שני, שבועיים או שלושה לפני הבחירות יצא פרסום על כך שבפגישתו של מר נתניהו יחד עם יו"ר ועדת החוץ של הסנאט, הסנטור רוברט מננדז שמתעתד לשמור על כיסאו כיו"ר הוועדה אחרי בחירות מחצית הקדנציה, מנדז הזהיר את נתניהו מקיצוניים בממשלה. דברים דומים נשמעו אחר כך מכל מיני מקומות. חלקם בגילוי שם וחלקם בעילום שם. ואז היו בחירות ותוצאתן אשר תוצאתן, וסמוטריץ' בצדק מבחינתו תובע לעצמו את תיק הביטחון ופתאום לכאורה יש לחץ אמריקני".
"עכשיו, ברור שהאמריקנים היו מעדיפים שר ביטחון אחר. ברור שיש להם מה להגיד בנושא, מטעמים של המידע המודיעיני שעובר, מטעמים של סוגי נשק שאולי כן, אולי לא שיש לישראל, ובמיוחד לאור התבטאויות של סמוטריץ'. יחד עם כך, הם נזהרים. שניכם זוכרים היטב שהפעם היחידה שהאמריקנים התערבו באופן בוטה זה היה במינוי של אל"מ אביאם סלע לדרגת תת אלוף או למפקד בסיס תל נוף של חיל האוויר וזה על חלקו בפרשת פולארד שבכלל הייתה ב־1985. בשעתו, ישראל ניפחה את החזה ואמרה 'לא יקום ולא יהיה', ואז סמואל לואיס שהיה השגריר האמריקני אמר 'אין בעיה, בו ברגע ייפסק שיתוף הפעולה בין חילות האוויר'. ישראל חיכתה כמה ימים או שבועות והמינוי בוטל".
"סמוטריץ' צודק לשיטתו בתביעתו לקבל את תיק הביטחון, אם זה התיק שהוא חושב שהוא הנכון מבחינתו פוליטית ומהותית. אני לא בטוח שהאמריקנים לא ישתפו איתו פעולה. את הטענה על מדיניות ישראל בשטחים, אם יש להם כזו, הם צריכים להביא בפני מר נתניהו", סיכם.