ווליד אל עומרי, מנכ"ל אל־ג'זירה בירושלים, שוחח היום (שלישי) עם בן כספית ופרופ' אריה אלדד בצל החלטתה של הרשת לתבוע את ישראל בבית המשפט הבינלאומי בהאג, בגין הרג העיתונאית שירין אבו עאקלה.
"בישראל, מהרגע הראשון של הרצח הנתעב הזה, הצהירו שלא יתנו לחקור או לשפוט או להעניש את האחראים. בזה הם סתמו או סגרו את הדלת לפנינו. הפנייה שלנו הייתה לבית המשפט הבינלאומי הפלילי כיוון שאנחנו מחפשים צדק בכל העניין הזה", אמר בפתח הראיון.
לטענה כי ישראל כן חקרה את המקרה, והיו משקיפים אמריקאים, שהגיעו לבסוף למסקנה שאי אפשר לקבוע מי ירה אבל שאיש לא ירה בכוונה, השיב המנכ"ל: "קודם כל, היו הרבה חקירות ותחקירים, גם כל האנשים שהיו שם יעידו שאכן הירי היה מאיפה שעמד הצבא הישראלי, בכניסה למחנה הפליטים. לא היה שם קרב, לא היו חילופי אש. המחבלים לא ירו ולא נמצאו בכלל שם. לא היו חמושים. לא מהאזור שנמצאו בו הקליעים בכלל, הם היו בכיוון אחר לגמרי".
לשאלה האם לא מדובר באמירות אנטישמיות, ווליד אל עומרי סתר את הטענות ואמר: "אנטישמיות על זה שההיגיון שלנו כל כך חזק? שהכאב שלנו חזק? אנחנו ערים לזה שזה אזור של מלחמה וחילופי אש, אבל אנחנו מדברים על המקרה הספציפי הזה. שם, איפה שנמצאה שרין, ושלושת העיתונאים האחרים שהיו איתה, היה מצב שקט, לא היו חמושים פלסטינים, לא ירו פלסטינים מהצד הזה בכלל. זה אושר בכל הסרטונים, עדי הראייה, כל התחקירים שנעשו אישרו את זה. כולם אישרו שהירי היה מאיפה שנמצא הצבא הישראלי, הצבא ירה. אין לי ספק שהיה ירי מצידו של צה"ל בכוונה על העיתונאים עצמם, הירי שפגע בשירין ורצח אותה היה מכוון. זה לא היה בשגגה. כיוון שהמשיכו לירות כל הזמן".
המנכ"ל ציין כי איננו מפחד שישראל תתבע אותו תביעת דיבה: "תחפש מה שאתה רוצה, אני נותן לך עובדות, עובדות שאתה לא רוצה לשמוע ולראות. מה קרה שם? היינו עדים למקרים ומודעים שהמצב מסוכן, אתם יודעים, הרבה עיתונאים מסקרים את המצב המסוכן הזה, אבל הפעם יש לך עיתונאים שנמצאים שם, הייתה להם קסדה, ז'קט, במרחק של 200 מטרים מהחיילים. החיילים אפילו לא הזהירו אותם. הירי היחידי שהיה לכיוון של העיתונאים זה היה מכיוונו של הצבא, ולא מכל מקום אחר, לא היו חמושים".
עוד הוסיף באותו נושא: "לכן פנינו לבית המשפט הפלילי הבינלאומי, כיוון שבישראל כבר מהרגע הראשון אמרו שלא יתנו להעניש חיילים ולשפוט אותם. הגענו לבית המשפט, הוא חייב לקחת צד".
כספית תקף: "הייתי שולל מכולכם את תעודות העיתונאי".
מנכ"ל אל־ג'זירה בי-ם התעקש: "יש כאן רצח נתעב של עיתונאית בכירה שעשתה את העבודה שלה. למה כל כך מכאיב לך שאני מגדיר את זה כרצח?"
אלדד ענה לו: "כי זה שקר".
כספית: "זה מכאיב לי כי יש לי תואר במשפטים, בשביל רצח צריכה להיות כוונה תחילה".
אל עומרי הודה: "אני לא אומר שהייתה כוונה תחילה, אני אומר לך שהירי הגיע מאיפה שנמצאו הכוחות הישראליים".
לטענה כי זה סיכון מחושב שלוקח כל עיתונאי שנכנס לאזור קרבות, ענה המנכ"ל: "כל התחקירים שישנם, ואני מדבר על תחקירים בינלאומיים, כל הסרטים, עדי הראייה, מאשרים ומדגישים שהירי היה רק מהצד של הכוחות הישראליים".
בסיום הריאיון, נשאל מנכ"ל רשת 'אל-ג'זירה' בי-ם האם הוא אזרח ישראלי, וסירב לענות.
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103FM