ההסכם בין הליכוד ליהדות התורה שנחשף גרם לסערה רבה בכנסת ומחוצה לה. כאשר הממשלה היוצאת תוקפת חזיתית את ההסכם, בליכוד מנסים להרגיע את הרוחות. עמית סגל דיווח הערב (שלישי) בחדשות 12 כי ההסכם עם יהדות התורה צפוי להיחתם במלואו לפני יום שבת, זאת לאחר שאמש ניהלו המפלגות שיחות משא ומתן במשך שלוש וחצי שעות.
מי אשם בכך שעוד לא קמה ממשלת ימין? זו התשובה של גולשי "מעריב אונליין"
נתניהו מבהיר: "יהיה חשמל בשבת, לא תהיה פה מדינת הלכה"
יקיר אדמקר דיווח בוואלה! כי מפלגת הליכוד סיכמה עם המפלגות החרדיות על סעיפים נוספים המופיעים בטיוטת ההסכם הקואליציוני, ביניהם: נציב תלונות השופטים לא יהיה אחראי על דיינים בבתי הדין הרבניים; יקודם חוק יסוד לימוד תורה כדי לפתור את משבר גיוס החרדים לצה"ל'; לבתי הדין יינתנו סמכויות שיפוט בסכסוכים כלכליים ואזרחיים; המכון לרפואה משפטית באבו כביר ייסגר בשבתות; ויישמר הסטטוס קוו בכותל המערבי והוא ינוהל בכפוף לרבנות הראשית לישראל והמקומות הקדושים.
ההחלטה לשלול את סמכותו של נציב תלונות השופטים על הדיינים התקבלה לאור דרישת ש"ס בעקבות בקשה של הרב הראשי הספרדי יצחק יוסף שמתח ביקורת חריפה נגד הנציב המכהן, השופט בדימוס אורי שוהם, שפרסם נגדו דו"חות ביקורת בעקבות התנהלותו במהלך הקדנציה. הרב יוסף טען כי שוהם עשה זאת ממניעים אישיים וזרים. בחודש האחרון אמר הרב יוסף לאחד מחברי ש"ס: "תדיח אותו, תשים אותו במקומו איזה דיין". בהסכם הקואליציוני נכתב כי דיין יהיה אחראי על הביקורת על הדיינים בבתי הדין הרבניים.
בנוסף, התקבלה החלטה לפיה הממשלה תפעל לחקיקה המסמיכה את בתי הדין הרבניים לדון על פי דין תורה כבורר בדיני ממונות וגם בעניינים אזרחיים, "בהסכמת הצדדים". זאת אומרת כי בתי הדין יקבלו סמכויות אשר היו עד כה לבתי המשפט בלבד.
החרדים טרם הגיעו להסכמות סופיות בסוגיית הפטור מגיוס לצה"ל עבור אלה ש"תורתם אומנותם" - אבל בטיוטת ההסכם הקואליציוני נקבע כי 60 ימים מאז הקמת הממשלה תקודם הצעת חוק יסוד: לימוד התורה. זו הצעה שנועדה לחסום מפני בג"ץ את האפשרות לבטל את החוק ולהפוך את לימוד התורה בישיבה לערך מוגן בחוקה, כך שהשופטים יצטרכו להתחשב בו ולא יוכלו לפסול את חוק הפטור בשל פגיעה בשוויון.
על פי הסעיפים שסוכמו לפי הדיווח בוואלה!, המכון לרפואה משפטית ייסגר בשבת, בדומה למצב שהיה נהוג עד לשנת 2020. החלטה זו נועדה לבטל החלטה אחרת של הממשלה היוצאת, לפיה יורחבו ימי העבודה של המכון, זאת בעקבות דרישה של רע"מ וח"כים מהרשימה המשותפת לאפשר קיום נתיחות בסופי שבוע ובכך להקל על משפחות מוסלמיות ולאפשר קבורה מיידית בהתאם למנהג הדת. במקביל, ייבחן פתיחת מכון חדש באזור הצפון שיפעל גם בסופי שבוע.
בטיוטת ההסכם ישנה גם התייחסות לסוגיית התפילות בכותל המערבי בירושלים. לפי ההסכמות, לא ייעשו שינויים ברחבת התפילה המרכזית, ובה שתי עזרות - לגברים ולנשים בלבד. הרחבה המעורבת הקיימת כיום דרומית לכותל לא תעבור כל שינוי, והרחבה המרכזית תנוהל בכפוף להנחיות של הרבנות הראשית לישראל ורב הכותל והמקומות הקודשים. במידת הצורך, תקודם חקיקה לצורך אכיפת החוק והנהלים במקום.
מדובר בהחלטה שעשויה להכעיס את נשות הכותל וכן את הזרמים הרפורמים והקונסרבטיביים, זאת בשל מאבק ארוך שנים שהובילו להסדרה של רחבת תפילה מעורבת, בכפוף להחלטת ממשלה שהתקבלה בממשלת נתניהו אך בוטלה לבסוף בשל לחץ של הרחוב החרדי על נציגי ש"ס ויהדות התורה.