לאחר משא ומתן קואליציוני ארוך, נחתמו ההסכמים הקואליציוניים, ולפני זמן קצר הושבעה ממשלת נתניהו. ההסכמים שנחתמו גררו אחריהם ביקורות רבות, בין היתר בכל הקשור לעלויות הקואליציוניות שלהם.
נתניהו שב לשלטון: הכנסת הצביעה בעד כינון הממשלה החדשה
אחרי שיצאה מהכנסת בזעם: מאי גולן תמונה לסגנית שר במשרד רה"מ | חלוקת התפקידים
שאול מרידור, לשעבר ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, שוחח הערב (חמישי) עם אריה אלדד ורוני בר-און בתוכניתם ב-103FM, והתייחס לסוגיה: "אני חושב שבהסכמים האלה יש כל מיני דברים. הדברים המהותיים והכלכליים שם מטרידים בכמה מישורים. המישור הראשון הוא כל מה שקשור לתעסוקה ולעידוד אנשים לתעסוקה. כולנו עובדים על תמריצים, ואם יהיה לנו תמריץ לשבת בבית - חלק יישבו בבית".
עוד הוא הוסיף כי "הבעיה העיקרית בהקשר הזה היא שההסכמים כמו שהם כתובים, ואם הם ייושמו, הם יכלאו חברה שלמה בעוני להרבה מאוד שנים קדימה, זו בעיה קשה. לכן, אני מקווה מאוד ששר האוצר יקשיב לאנשי המקצוע, ולא יראה בהם כאויב".
הוא הציג תחזית פסימית והעביר מסר לממשלה הנכנסת: "אני חושב שיש יותר סיכוי שאנחנו נמצא עצמנו עומדים לפני האטה גדולה מאשר בפני נס כלכלי שיצוץ משום מקום. תפקיד שר האוצר, ותפקיד הממשלה הוא להיערך ליום הזה. לא לפזר כספים, אלא להשתמש בהם בצורה מושכלת. ההסכמים האלה לא מבשרים טובות, אבל הצעדים שהם יעשו באמת הם אלה שאנחנו נראה".
עוד אמר: "אני חושב שהממשלה חייבת להביא תוכניות מעודדות צמיחה. מה שאנחנו רואים שם, תעזבו את שוק התעסוקה, אנחנו רואים הקפאת מחירי מוצרי יסוד. זה נשמע מאוד נחמד, אבל לקח לנו 40 שנה לגמול את המדינה הזו מסבסוד מוצרים שהביאו לעיוותים נוראיים בשוק".
עוד הוא הוסיף כי "זאת דוגמה למשהו שיביא תוצאה אחרת מצמיחה. אם רוצים לעזור לשכבות החלשות צריך לייצר בשוק תחרות, והממשלה צריכה להתערב רק במקומות שיש בהם כשלים, ולא לעשות דברים שעולים המון כסף למי שמשלם מסים. תקציב זו מפת הדרכים של לאן המשק הפרטי הולכת. ידענו ללכת לכיוונים נכונים, וכשלא הלכנו חטפנו מכה על האף. מכה נוספת יכולה להיות מכה אחת יותר מדי למשק הישראלי".