ח"כ עו"ד חנוך מילביצקי (הליכוד) שוחח הבוקר (שני) בתכנית שבע-תשע ב-103FM על רקע דבריו התקיפים של חבר הכנסת דודי אמסלם כנגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בשל חוסר שביעות רצונו מכך שלא קיבל תפקיד בקואליציה החדשה, ועל חשיפת חדשות 12 בנוגע לשינוי הצפוי בהרכב הוועדה למינוי שופטים

בכל הנוגע לדודי אמסלם, אמר: "אני מאוד אוהב, מכבד ומוקיר את אמסלם. גם אני שומע כל מיני דיווחים, ואני מקווה שהוא ישתלב בממשלה כמה שיותר מהר, ויהיה שר במשרד הביטחון, שר במשרד האוצר. על פניו, ממה שאני מכיר את דודי, הוא לא ילך לשום דבר שהוא תואר בלבד, אם הוא לא יחשוב שיש לו מה לעשות שם הוא לא ייקח את זה. לכן, אני דיי סמוך ובטוח במידה וזה יהיה הכיוון, יהיו לו תחומי אחריות ברורים שהוא יתעסק בהם". 

בואו לשדרג את האנגלית שלכם: לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

מילביצקי ציין בנוסף: "אני לא מכיר הרבה אנשים שמתנגדים לאמסלם, אבל זה יכול להיות גם כי אני עדיין צעיר בסיעה. אני לא חושב שיהיה מישהו עצוב או כועס אם דודי יצטרף לממשלה. אנחנו, השרים עסוקים במשרדיהם ואלו שאינם, כל אחד מאיתנו מכהן בשש או שבע וועדות, אנחנו מעל הראש עם הדברים שאנחנו צריכים לעשות כחברי כנסת. אני מאוד אשמח שאמסלם ישתלב בממשלה".

"אני מבין את הכאב, יחד עם זאת אני באופן אישי לא חושב שאת הדברים הללו צריך לעשות דרך התקשורת. דודי אמסלם הוא חבר כנסת ותיק ולא אני אבקר אותו ואגיד אם הוא טעה או לא טעה".

לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>

עוד התייחס לשינוי הצפוי בוועדה להרכב שופטים: "הייתה הצעת חוק שלי, בכלל להקים מועצת עורכי דין שתהפוך את לשכת עורכי הדין לסוג של ארגון מקצועי. אני לא רואה בעיה בלהוציא את נציגי לשכת עורכי הדין מהוועדה. יש בזה עיוות מאוד גדול, ואני לא אכניס כאן שמות בכוונה, אבל מישהו מבכירי לשכת עורכי הדין שהוא עורך דין מכהן, ואותם שופטים שמופיעים בפניהם, יודעים שהם צריכים את החתימה של אותו אדם כדי להתקדם הלאה, ואני לא מדבר רק בית משפט עליון, תמימות לחשוב שהדבר הזה לא ישפיע עליהם בכלל. בכל העולם קורה שפוליטיקאים ממנים שופטים".

על כך שהעם במחלוקת גדולה בעניין, השיב: "ההידברות קורית כל הזמן, זה נקרא וועדת חוקה. מגיעים כל מי שרוצה לדבר ומעלים את טיעוניהם. אם תבדוק לאורך השנים, אתה תראה שאין חוק שנכנס לוועדת חוקה ויצא כמו שהוא נכנס. יש תוצאות ברורות לבחירות הללו שהנושא הזה היה כל הזמן במוקד הבחירות. יהיה פה הליך ארוך ומפורט של חקיקה ובו כל גוף, כל עמותה כזו כמו העמותה לאיכות השלטון, יוכלו לבוא, להציג את טענותיהן, יישמעו. לא מדובר בדריסה של בית המשפט העליון".

מילביצקי טען כי דבריו של נשיא בית המשפט העליון והיועמ"ש לשעבר אהרון ברק, הם "חלק מהבלבול שאוחז בנו", כך לטענתו: "אם אתה רוצה להתייעץ, לדבר, תתקשר, תבוא, תיפגש. השופט בדימוס ברק-זכויותיו מרובות, אבל יחד עם זאת בשנים האחרונות, ובטח האמירות הללו, לא עושות טוב. אין לי שום בעיה עם זה שיצאו להפגין, לצאת להפגין זו זכות יסוד במשטר דמוקרטי. הביטויים 'כמו מהפכה של טנקים', לא. זה לא שינוי סדרי עולם, זה תיקון דברים שהלכו לכיוון מסוים יותר מדי זמן, ככה אני חושב. מותר לבקר את אהרון ברק". 

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103FM