מליאת הכנסת אישרה הלילה (בין שני לשלישי) בקריאה ראשונה, ברוב של 58 תומכים מול 13 מתנגדים, את הצעת החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יו"ש). הצעת החוק להארכת תוקפן של התקנות, מבקשות להסדיר את כל המערך האכיפתי והמשפטי של ישראל ביהודה ושומרון, הכוללות את היכולת לשפוט פלסטינים, לכלוא אותם וגם לקיים פעולות אכיפה של משטרה מולם.
בפתח הדיון, הביע שר המשפטים הטרי, יריב לוין, את תמיכתו בחוק. לדבריו, "חזרנו לשורשים הציוניים, חזרו לאמונה בזכותנו על ארץ ישראל כולה, חזרנו לחזק את ההתיישבות". לדבריו, הצעקת החוק תעבור "ללא ויכוחים פנימיים, ועם רוב פרלמנטי ברור מבלי לבקש עזרה מהאופוזיציה או להישען עליה, ובלי למכור חלקים מהנגב תמורת העברת הצעת החוק הזאת".
חבר הכנסת גלעד קריב (העבודה) תקף בחריפות את הממשלה: "התקנות הן אותן תקנות והמציאות המשפטית ביו"ש היא אותה המציאות, אך הפעם לא נוכל לתמוך בתקנות. ומה נשתנה הלילה הזה? לא אנחנו השתנינו כי אם ממשלת ישראל הנוכחית, ממשלה של צבועים, שמכניסה לקווי יסוד את סיום הסכסוך הישראלי -ערבי, אך בפועל מקדמים סיפוח מואץ, ממשלה שמצהירה על נאמנות לחזון הציוני אך בפועל מפעילה מציאות דו לאומית מדממת, אלימה, אנטי-ציונית ואנטי-דמוטקרית".
קריב הוסיף כי "רבות מממשלות ישראל בעבר אישרו את התקנות מתוך ראיית המציאות הנוכחית כזמנית וכנקודת מוצא לפתרון מדיני שיושג בהידברות ישירה. הממשלה הנוכחית רואה בתקנות האלו ראש חץ להפיכת הפתרון המדיני לבלתי ניתן להשגה. נתניהו הצבוע, מדבר על דגל אש"ף בהפגנת הרבבות, ומקווה שהציבור ישכח שהוא בעצמו הציב את הדגל בבית ראש הממשלה כשאירח את ראש הרשות הפלסטינית לפני 12 שנה. נתנניהו של אז הוא לא נתניהו של היום, מנהיג חלש שמפקיר את גורלנו".
חבר הכנסת גדעון סער נאם במליאה ואמר: "אנחנו נתמוך בחוק. מה שקרה בקדנציה הקודמת היה לא נכון מצד האופוזיציה שפעלה בניגוד לאינטרס הלאומי כשהפילה את החוק. אנחנו אופוזיציה לממשלה אבל לא אופוזיציה למדינה ולאינטרסים החיוניים שלה".
שר החינוך, השר לשיתוף פעולה אזורי והשר המקשר בין הממשלה לכנסת, יואב קיש, סיכם את הדיון ואמר: "החוק הזה מגיע לכנסת לאחר תוקף של פעם ב-5 שנים. לחברי שלא היו בכנסת הקודמת, האירוע שהחוק הזה הגיע לכנסת וגרם להפלת הממשלה, ממשלה כושלת ומסוכנת לעם ישראל, אין לי שום הסבר, הגיע בזמן הכי מופלא בדיוק בשביל להפיל את הממשלה הקודמת. החוק הזה יעבור קריאה ראשונה, עשה את שלו בכנסת הקודמת ויעשה את זה שלו גם בכנסת הזו. החוק יעבור לטובת עם ישראל ועושה את זה ברוב ברור, הליך חשוב ומהיר, בלי תלות בגורמים אנטי-ציוניים".
כזכור, הממשלה הקודמת לא הצליחה להשיג רוב נדרש להעברת התקנות כשהאופוזיציה התנגדה לסייע לקואליציה של בנט וכשזה הבין כי אם לא יצליח להעביר אותן, מדינת ישראל תכנס לכאוס משפטי באזור יהודה ושומרון החליט לפזר את הכנסת ולצאת לבחירות כתוצאה מכך ניתנה ארכה אוטומטית של כחצי שנה וכעת זו עומדת לפוג. את התקנות הללו מחדשים מידי שנה כאשר מדובר בעניין פרוצדורלי ללא מאבק פוליטי.