טלטלה במערכת הפוליטית לאחר שבג"ץ קבע הערב (רביעי) כי יו"ר ש"ס אריה דרעי אינו כשיר לכהן כשר בממשלה ברוב של 10-1. ח"כ חנוך מילביצקי (הליכוד) שוחח עם ענת דוידוב ב-103FM והתייחס לפסיקה. "קיוויתי באיזשהו מקום שיהיה אחרת. אבל לא מופתע", אמר בפתח דבריו.
לאחר פסיקת בג"ץ: נתניהו נועד עם דרעי בביתו, החקיקה בכנסת תופסק
עושים לכם סדר: מה האפשרויות של נתניהו ומי יקבל את תיקי הבריאות והפנים?
"חוסר סבירות קיצוני": אלו הנימוקים של בג"ץ לפסילת מינוי דרעי לשר
בהמשך, העריך ח"כ מילביצקי כי ימצאו את הדרך שבה אריה דרעי בכל זאת יוכל להיות חלק מהממשלה. "יש כל מיני רעיונות שאני מודע להם. על ראש הממשלה ואריה דרעי להגיע למשהו מוסכם בנושא. הממשלה כמו גם אריה דרעי וראש הממשלה - כולם יכבדו את פסיקת בית המשפט. ראש הממשלה ודרעי ימצאו את הדרך שבה דרעי יפעל", אמר.
"או שהוא מתפטר או שראש הממשלה יפטר אותו. צריך לכבד את פסיקת בית המשפט, אף אחד לא מעלה על דעתו שפסיקת בית המשפט לא תכובד למרות מה שמנסים להדביק לממשלה הזו. אין שום סבירות כזו בעיניי. פסיקת בית המשפט תכובד וימצאו את הדרך איך בכל זאת כן. אני נמצא עם אנשי ש"ס בוועדות, אף אחד לא מעוניין לתת פרס לשמאל. אני חושב שלמרות סערת הרגשות אולי ודברים מאוד חריפים שיוצאים מהבטן בתור חבר כנסת, נציג סיעת הליכוד כרגע, ראוי לנהוג ולהתבטא במתינות, ככה אני משתדל לעשות", הוסיף.
כמו כן, אמר חבר הכנסת מהליכוד כי הרפורמה במערכת המשפט לא מושפעת מהחלטה כזו או אחרת. "אין ספק שהצורך ברפורמה עולה ומתגבר לנוכח ההחלטות האלו של ביתה משפט העליון. הדבר הזה קיים אבל זה לא יגרום להאצה של תהליך מכיוון שתהליכי החקיקה כבר התחילו. הדיון בוועדת חוקה מתקיים כל יום ומגיעים אנשים רמי מעלה עם ניסיון. לכן הדבר הזה ימשיך כפי שהוא נמצא. אני לא חושב מישהו מחברי הקואליציה צריך תירוץ בצורך הרפורמה. לכולם ברור הצורך. יחד עם זאת לכולם ברור שיהיו שינויים כאלה ואחרים".
"הנשיאה חיות חצתה קו אדום בוהק"
ח"כ מילביצקי התייחס גם לפגישת הנשיא הרצוג-חיות, ותקף את נשיאת בית המשפט העליון: "הנשיאה חיות חצתה קו אדום בוהק בהופעה השערורייתית שלה בפני התקשורת שבוע שעבר. נשיאת בית משפט לעיון לא באה ונעמדת ואומרת דברים הללו בפעם הראשונה בהופעה תקשורתית. היא הייתה צריכה לגשת לראש הממשלה, לשר המשפטים, לשבת איתם, להגיד את הדברים הללו ואף חמורים יותר אם יש לה, להקים צוותי עבודה ולהתחיל לעבוד. היא פקידה. מה לעשות היא פקידה, היא לא נבחרת ציבור. שום פקיד בשירות הציבורי לא יעלה על הדעת שיצא נגד השר הממונה עליו בתקשורת ויישאר בתפקידו".
"חברי הוועדה למינוי שופטים בוחרים פקידים. כולם פקידים בשירות המדינה. פקיד זו לא מילת גנאי, זה מתאר סטטוס מסוים. . אני משתמש בזה כהגדרת המעמד. היא פקידה. היא עובדת ציבור - פקידה. יש שני דרגים שאנחנו מתייחסים אליהם - נבחרי ציבור ופקידים. פקידים בכירים יותר ופקידים בכירים פחות. היא הפקידה הכי בכירה במערכת המשפט, אבל בסופו של דבר יש לה מעמד רם ונכבד בקרב הפקידות הבכירה. מה לעשות שזה הסטטוס", אמר.
עוד הוסיף: "היא נשיאת בית המשפט העליון אבל פקידה במהותה. כמו שראש הממשלה הוא נבחר ציבור במהותו. זה ההבדל המהותי בין התפקידים הללו, אחד כן צריך לדין וחשבון לציבור באופן מלא, נבחר על ידי הציבור ולכן לגיטימי שהוא בא ונותן הופעות ציבוריות, לבין פקיד שחב חובת נאמנות למקום עבודתו, לשר שלו, על פי כללי האתיקה של שופטים שהיא עצמה חתומה עליהם כנשיאת בית המשפט העליון. היא הפרה את כולם. ולכן משרגע שהיא הציבה את עצמה ככלי, עכשיו באופן גלוי במשחק הפוליטי, ברור לחלוטין העמדה שלה".
בסיום, התייחס לסערה סביב פסקת ההתגברות ואמר כי זה לא משהו שהיה קורה מהיום למחר. "הצורך לפסקת ההתגברות היה קיים הרבה לפני ההחלטה בעניין של דרעי ויהיה קיים גם אחרי. אין פה קטליזטור שבגללו עכשיו רצים, לא", סיכם.
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm