ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נועד היום (שישי) עם עשרות אנשי עסקים בכירים בישראל, זאת בצל אזהרות הכלכלנים מפני הרפורמה במערכת המשפט. כמו כן, הבהיר נתניהו כי "שר המשפטים לוין הביע שוב ולכל אורך הדרך, נכונות להידברות במקביל לחקיקה ובלי לעכב אותה. עד כה לא שמענו שום נכונות של הצד השני לשינוי. כל שינוי ולו הקטן ביותר היה ונותר מבחינת המבקרים- 'קץ הדמוקרטיה'״.
שום טיעון לא יעזור: הרפורמה המשפטית הולכת לפגוע בכלכלה | יהודה שרוני
כלכלן בכיר מעריך: האם להחלטת פאפאיה גלובל תהיינה השלכות כלכליות?
"בעיית המשפטיזציה בישראל היא חסם אדיר לכלכלה. הנס הכלכלי הישראלי הוא לא בזכות המשפטיזציה אלא למרות המשפטיזציה הישראלית שהיא מהגרועה בעולם המערבי. הרמת המגף הבירוקרטי-משפטי תזניק את הכלכלה הישראלית כמו קפיץ, בין 1-2% לתל״ג. הבנק העולמי קבע שישראל מדורגת במקום ה-75 בעולם באכיפת חוזים מכיוון שלמרות שחוזה הוא חוקי ומוסכם בין הצדדים שחתמו עליו, בית המשפט יכול לקבוע שהוא לא סביר - דבר שלא קיים ברוב הדמוקרטיות בעולם", אמר נתניהו בפגישה.
לדבריו, "ההצלחה הגדולה של כלכלת ישראל היא לא בגלל המשפטיזציה אלא למרות המשפטיזציה. זה ש'הכל שפיט' זה חסם לעסקים שלא קיים בשום מקום בעולם המערבי. כל מי שמשקיע בישראל אומר את זה ויש אלפי משקיעים שלא הגיעו לישראל בדיוק בגלל זה. אתם גם יודעים עד כמה המשפטיזציה מעכבת את העסקים שלכם. לכן הרפורמה המשפטית רק תסייע לכלכלת ישראל ולעסקים בישראל. ההוכחה הכי טובה לכך שהמשפטיזציה מעכבת את הכלכלה היא העיכוב במשך שנים בהוצאת הגז מהמים. הצעד הזה הביא מיליארדים לקופת המדינה והביא לאזרחי ישראל ולעסקים בישראל את מחירי החשמל הנמוכים במערב".
"הוצאת הגז מהמים התעכבה במשך שנים בגלל משפטיזציה מיותרת, אני אישית הלכתי לבית המשפט העליון ונאבקתי על הוצאת הגז. הדבר הזה הוא חסם לכלכלה. תהליכים משפטיים בישראל לוקחים כפול זמן ממקומות אחרים כי הכוח הוא בלתי מוגבל. הרפורמה של השר לוין תתקן את זה ותסייע לכלכלה. היא תביא את ישראל למקום טוב מאוד בין רוב מוחלט של הדמוקרטיות בעולם. עצמאות בית המשפט תישמר במערכת של איזונים ובלמים שקיימים בכל המדינות. לא רק שהרפורמה לא תפגע בכלכלה, היא תזניק אותה", טען.
כזכור, בפגישה בין נתניהו לנגיד בנק ישראל, הזהיר פרופ' אמיר ירון את נתניהו מפני פגיעה בדירוג האשראי של ישראל כתוצאה מהחלת הרפורמה המשפטית. "בעולם עוקבים בדאגה אחרי ההתפתחויות שעלולות להרחיק חברות בינלאומיות מהשקעות במדינה", אמר.
40 כלכלנים בכירים הצטרפו לאזהרה נגד המהפכה המשפטית
בתוך כך, כ-40 כלכלנים בכירים הצטרפו לקריאת החירום של מאות כלכלנים ואנשי מנהל עסקים, שבה התריעו מפני פגיעה חמורה בכלכלה הישראלית בשל הרפורמה המסתמנת במערכת המשפט. "הרפורמה במערכת המשפט מסכנת את הכלכלה הישראלית ועלולה לגרום לירידה בדירוג האשראי של ישראל, לנטישת משקיעים ובריחת מוחות", נכתב בקריאה. "מחקרים רבים כבר הוכיחו כי קיומו של כוח פוליטי רב בידי הקבוצה השלטת ללא איזונים ובלמים חזקים, עלול להוביל את המדינה לנחשלות כלכלית".