ביקורו של שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן בישראל והשמעת הביקורת של הממשל האמריקני בנוגע לרפורמה המתוכננת במערכת המשפט, הספיקו לעורר שלל תגובות בקרב ראשי המערכת הפוליטית. בתוך כך, ברק רביד שוחח הבוקר (שלישי) עם ענת דוידוב ב103FM והשמיע את דעתו בנוגע להלך הדברים וההשלכות שעשויות להיווצר בעקבות הביקורת.

דברי בלינקן הוכיחו כי ההתנגדות האמריקאית לרפורמה הפכה ללחץ פומבי על נתניהו

רביד פתח בהתייחסות לפגישתו של בלינקן עם ראש הממשלה נתניהו אמש והביקורת שהשמיע באוזניו: "אני לא הופתעתי בכלל, מי שהופתע או שיש לו בעיית שמיעה או שראשו תקוע עמוק בחול. כבר בשבועיים - שלושה האחרונים ברור שממשל ביידן ירד מהגדר ומתנגד בצורה מאוד ברורה לתוכנית של הממשלה להחלשת בית המשפט העליון ומוסדות דמוקרטיים נוספים בישראל". 

"מה שראינו אתמול זה שלב נוסף בהתנגדות הזו. כנראה הממשל ראה שהמסר לא נקלט ולכן הוחלט שכשבלינקן יהיה פה המסר יועבר אל מול המצלמות", הוסיף רביד.

בנוגע להיתכנות שהביקורת תצליח להשפיע על מהלך הרפורמה אמר: "לפני כמה שנים כאשר ברק אובמה הוא נשיא ארה"ב, אובמה מציג עקרונות לפתרון הסכסוך הישראלי פלסטיני. כמה ימים לאחר מכן נתניהו מגיע לבית הלבן, ואל מול המצלמות נותן לאובמה שיעור היסטוריה על הסכסוך. אתמול, בלינקן עשה לנתניהו בדיוק את אותו דבר. הוא בא אליו למשרד, עמד איתו אל מול המצלמות ונתן לו בשידור חי שיעור באזרחות על מהות הדמוקרטיה". טען.

עוד הוסיף: "בלינקן עבר סעיף סעיף, על כל העקרונות הדמוקטיים שתוכנית הממשלה להחלשת מערכת המשפט עלולה לפגוע בהם. בסוף הוא הוסיף שהצעות לתוכניות חדשות כדאי להעביר בקונצנזוס רחב ככל האפשר. בעיניי לפחות נכון לעכשיו אין מחלוקת אמיתית ברגע זה בין ישראל לארה"ב בנושא האיראני. בלינקן נשאל לפני שהוא ביקר בישראל האם הוא מודאג מתקיפה איראנית והוא בתגובה פשוט מנה את כל פשעיה של איראן, זו היתה התשובה שלו. זה ממחיש יותר מהכל כמה היום ישראל וארה"ב קרובות בנושא האיראני". סיכם רביד.

סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו, 103FM