"המציאות בישראל הייתה שלרשות השופטת ולבית המשפט העליון היה יותר מדי כוח, וזה מה שהיה ב־30 השנים האחרונות. צריך היה לאזן, וזה מה שנעשה ברפורמה המשפטית. אלה שמפגינים היום נגדה, היו גם בהפגנות בבלפור", אומר ל"מעריב" יו"ר ועדת הכספים משה גפני.
על העובדה שבהפגנות יש גם חובשי כיפות אומר גפני: "מה זה מעניין אותי שיש בהפגנות חובשי כיפות? הם לא חסינים מביקורת. התקשורת כיום מגויסת לגמרי".

נתניהו לחברי הליכוד: "הרצוג פנה אליי, הפניתי אותו ללוין"
ריכוך בנוגע לעילת הסבירות ושינוי בהרכב הוועדה: הנוסח המתוקן לרפורמה המשפטית  

אבל ערוץ 14 מגויס כולו לטובת ביבי, אני שואל. "לא יודע לגבי ערוץ 14 ואני חייב להגיד שיש גם כתבים אובייקטיביים. אבל במרבית התקשורת, מדברים כאילו העולם הולך ונחרב בגלל הרפורמה. אפשר באמת לחשוב מה יקרה? השופטים לא ייבחרו בעתיד בהליך לא נורמלי בשיטה של חבר מביא חבר. הם לא יגידו לנו מה כן ומה לא".

בתשובה לטענה שהרפורמה נעשית בחופזה וללא הסכמות עם אלה המייצגים חצי מהעם, ענה גפני: "דרשתי ליישם חלקים מהרפורמה המיושמים כעת כבר לפני עשר שנים, אבל אז הליכוד לא נתן לי. אמרתי שבג"ץ מתעלם מדמוקרטיה, אבל ביבי לא נתן. האם מישהו הפגין בעדנו על תת־תקצוב לחינוך החרדי? האם עשו הפגנות? אתה שואל אז למה החרדים לא הלכו לבג"ץ? כי אנחנו פשוט לא סומכים עליו". לדבריו, בכוונתו להעלות בשבוע הבא את הצעת החוק להקפאת הריבית על המשכנתאות בוועדת הכספים ובוועדת השרים לענייני חקיקה.

ח"כ גפני הוסיף: "הנגיד לא היה צריך להביע עמדה בוויכוח על הרפורמה המשפטית ולהזהיר מקריסת הכלכלה. האם לנגיד מותר להגיד מה שהוא רוצה? ממש לא. תאמין לי שיש את השפה שמאפשרת להגיד את הדברים בצורה אחרת. כל אלה המתנגדים לרפורמה הם בפועל מתנגדי ביבי".

על הרעיונות להוצאת נתניהו לנבצרות מגיב יו"ר ועדת הכספים: "מה פתאום! איזה מן שטויות אלה? האם למישהו יש ראש ממשלה יותר טוב? תראה איך הדיבורים בנושא מתחלקים לפי הפוזיציה חצי חצי: אופוזיציה בעד והקואליציה נגד. תמיד מדברים מהפוזיציה".