יו״ר ועדת חוקה, חוק ומשפט, חבר הכנסת שמחה רוטמן זימן היום (שלישי) את חברי הוועדה לארבעה דיונים על המשך החקיקה של הרפורמה המשפטית בימי ראשון, שני, שלישי ורביעי בשבוע הבא. זאת, לאחר שהודיע מוקדם יותר ביחד עם שר המשפטים יריב לוין על "הסכמות בהישג יד".

לוין ורוטמן: "ישנן הסכמות רחבות בהישג יד, נמשיך לקדם את החקיקה"
צעד אחר צעד: מעקב אחר חקיקת הרפורמה המשפטית | תמונת מצב מתעדכנת

הדיונים שיתקיימו בשבוע הבא יעסקו בהכנה לשלב האחרון -  קריאות שנייה ושלישית בהצעת חוק בתי המשפט (תיקון מס' 105) (הוראות לעניין הוועדה לבחירת שופטים), התשפ"ג-2023 ובחוק-יסוד: השפיטה (תיקון מס' 3) (חיזוק הפרדת הרשויות).

נושאים נוספים שידונו הם: דו"ח משטרת ישראל בנושא האזנות הסתר לשנת2021 ודו"ח משרד המשפטים בנושא הפעלת הרוגלות על-ידי משטרת ישראל (פרשת NSO).

הישיבה תיערך לבקשת הח"כים גלעד קריב, קארין אלהרר, מתן כהנא, עופר כסיף, יוליה מלינובסקי ויואב סגלוביץ.

כזכור, מספר סעיפים מתוך מה שמסתמן כמתווה הפשרה של הנשיא יצחק הרצוג בנושא הרפורמה במערכת המשפט פורסמו הבוקר במספר כלי תקשורת.

הדבר עורר תגובות רבות והכחשה של בית הנשיא, שמסר: "הפרסומים הבוקר אינם על דעת הנשיא ומי מטעמו. יובהר ויודגש כי לא מדובר במתווה נשיא המדינה. מדובר בהצעה אחת מתוך רבות שהועברו בשבועות האחרונים ע״י חוקרים ואקדמאים ממכונים שונים. נשיא המדינה טרם גיבש מתווה סופי ולאחר שיגובש הנשיא יציג אותו לאזרחי ישראל".

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין ויו״ר ועדת החוקה שמחה רוטמן מסרו בתגובה: "אנו שמחים על הבהרת הנשיא כי מה שהתפרסם כ'מתווה הנשיא' אינו על דעתו או מטעמו. מלבד זאת, כפי שברור לכל קורא, אותו "מתווה" הוא עיקור של הרפורמה מתוכנה היסודי. הנשיא אמר בנאומו כי יעשה כל מאמץ להביא את הצדדים להסכמות. בירכנו ועודנו מברכים על מאמציו אלה של הנשיא, והקדשנו, ביחד ולחוד, שעות וימים כדי להידבר עם כל גורם שהראה נכונות לנהל שיח רציני בעניין".

עיקרי הרפורמה המשפטית והמשמעויות (צילום: ללא קרדיט)
עיקרי הרפורמה המשפטית והמשמעויות (צילום: ללא קרדיט)

עוד נמסר: "בנוסף ידוע לנו כי גופים רבים, היו מעורבים בניסיון להגיע למתווה מוסכם, בבית הנשיא ומחוצה לו. יש קונצנזוס נרחב, גם בציבור, גם באקדמיה, גם בהייטק ובכלכלה וגם בקרב חברי הכנסת על הצורך ברפורמה רחבה ומקיפה וגם על העקרונות היסודיים שלה. לאחר ימים רבים של דיונים ניתן לומר בבירור כי ישנן הסכמות רחבות בהישג יד, כאלה שלא יעקרו את הרפורמה מעיקריה וייהנו מקונצנזוס רחב. נמשיך בקידום החקיקה כמתוכנן, ונמשיך בניסיונות להגיע להסכמות רחבות בדיוק כפי שעשינו בחודשים האחרונים".