שבוע 17 למחאה נגד הרפורמה: מאות אלפים הפגינו ברחבי הארץ
גם הערב נמשכה המחאה נגד הרפורמה המשפטית במאות מוקדים ברחבי הארץ והפעם בסימן "אין אקדמיה בלי דמוקרטיה". המארגנים הכריזו כי בחמישי הקרוב יתחדשו "ימי השיתוק"
בשבוע ה-17 ברציפות: גם הערב (שבת) נמשכה המחאה נגד הרפורמה המשפטית עם מאות אלפי מפגינים במאות מוקדים ברחבי הארץ. הפעם עמדו ההפגנות בסימן "אין אקדמיה בלי דמוקרטיה". לדברי המארגנים, כ-435 אלף איש השתתפו בהפגנות ברחבי הארץ, כאשר בהפגנה המרכזית בקפלן השתתפו כ- 230,000 ובשאר המוקדים מעל ל-205,000. בתום ההפגנה נעצרו חמישה מפגינים בתל אביב אשר ניסו לרדת לאילון.
"אנחנו איתכם": רה"מ ספרד תמך במחאה בקפלן - כך הגיב שר החוץ
"בלי דמוקרטיה אין סייבר, אין כיפת ברזל, אין חיל אוויר ישראלי, אין רפואה מצילת חיים", נמסר ממארגני המחאה, שהודיעו כי בחמישי הקרוב יתחדשו "ימי השיתוק" כחלק מהחרפת המאבק נגד הרפורמה.
ההפגנה המרכזית נערכה בקפלן בתל אביב ובין הנואמים בה שופט העליון לשעבר יורם דניצגר, זוכה פרס נובל לכימיה פרופ' אהרן צ'חנובר וראש לשכת עורכי הדין. זוכה פרס נובל לכימיה, פרופ׳ אהרן צ׳חנובר, מסר: ״מדע מבוסס על אמת, על שקיפות, על הטלת ספק, על שוויון. מדע וטכנולוגיה במדינת ישראל אינם פריבילגיה משום שעליהם מתבסס הקיום הפיזי של מדינת ישראל. אם אלה יעלמו, מדינת ישראל תעלם מהמפה״.